Őrzi veretlenségét és a bajnokság élére állt a BRSE

Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba 0:3 (-16, -12, -17)

NB I-es női röplabda mérkőzés, Nyíregyháza, 400 néző, v.: Jámbor, Suba.

Nyíregyháza: Erdős Zs. 3, Sikos 6, Vén E. 6, VALDEZ 8, Ribeiro 11, Erdősné 3. Csere: Tóth F. (liberó), Kundrák, Andrejkovics. Edző: Kőhalmi Richárd.

Békéscsaba: Clement 7, TÁLAS 4, Matic 7, BODNÁR D. 14, SOÓS N. 11, SZAKMÁRY 13. Csere: Molcsányi (liberó), Ilyés 3, Kovács-Fiskus. Edző: Szasa Nedeljkovics.

Ász: 2–12. Rossz nyitás: 6–3

Eredmény alakulása: 1. szett: 4:3, 12:15, 15:22. 2. szett: 3:6, 8:19, 12:23. 3. szett: 5:4, 11:8, 15:17.

A legjobb négy közé vágyó nyíregyháziak fogadták a bajnokságban még veretlen BRSE csapatát a forduló egyik rangadóján. Mindkét oldalon akadt egy-egy hiányzó, hiszen a hazaiak trinidadi légiósa nem épült még fel deréksérüléséből, addig a vendégeknél Korniss Ildikó nem tarthatott a csapattal betegség miatt.

A találkozót megtisztelte jelenlétével Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

Az első három pontot a csabaiak szerezték, melyre a szabolcsiak néggyel válaszoltak. Ekkor még úgy tűnt, hogy parázs összecsapást láthat a nagyérdemű. Egészen 11 – 11-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor azonban ritmust váltottak a vendégek és a szülővárosában játszó Szakmáry vezetésével magabiztosan hozták a mindig fontos első szettet.

A második játékrész rögtön magához ragadta a kezdeményezést a bajnoki címvédő. A pontos nyitásfogadásból Tálas jól szolgálta ki társait, különösen a két center Sarah Clement és Bodnár Dorottya volt elemében. Az utóbbi káprázatos nyitás sorozatával komoly előnyre tett szert a BRSE, amelyet nem engedett ki a kezéből és Soós bombájával le is zárták az etapot.

A harmadik szettben mindent egy lapra tettek fel a hazaiak, el is léptek pár ponttal Kőhalmi Richárd tanítványai. Gyorsan időt is kértek a vendégek, akik 12-nél utol is érték a nyírségieket. Innentől már a rutinosabb csabaiak nem engedték ki a kezükből a kezdeményezést és magabiztos játékkal győzedelmeskedtek, ezáltal megőrizve idei veretlenségüket. Ennek köszönhetően a BRSE átvette a vezetést a tabellán, és önbizalommal teli vághat neki a jövő heti CEV Kupa visszavágónak.

Mesterszemmel:

Kőhalmi Richárd: – Tudtuk, hogy a Békéscsaba nagyon jó csapat, amely igazolta hírnevét. Sok sikert kívánok nekik a CEV Kupa visszavágóhoz. Nekünk is akadtak biztató momentumaink, de ez nyilvánvalóan kevés volt az üdvösséghez.

Sasa Nedeljkovic: – Megmutattuk, hogy magas színvonalon tudunk nyitni. Amikor a harmadik szettben a Nyíregyháza jól fogadott, szoros volt az állás, döntőnek bizonyult, hogy a végén ismét sikeres megoldásokat választottunk.

team 20151