Ovilabda – és U11 versenyt tartottunk hétvégén

Ovilabda – és U11 versenyt tartottunk hétvégén

Ismét benépesült hétvégén az Erzsébethelyi Általános Iskola tornacsarnoka. Az ideérkező óvodás gyerekek és szüleik megismerkedhettek az iskolában zajló színes sportélettel, és kipróbálhatták a röplabdához, kézilabdához, labdarúgáshoz, kick-boxhoz és atlétikához kapcsolódó érdekes feladatokat.

Ezzel párhuzamosan elkezdődött Egyesületünk U11-es korosztályú háziversenye, melybe betekintést nyerhettek a vendégek is. A BRSE fontosnak tartja, hogy az utánpótlás csapatok havonta rendezzenek versenyeket, melyek erősítik a csapatszellemet és játékrutint biztosítanak az országos versenyekhez.

A vasárnapi program egyben felkészülési torna volt a március első hétvégéjén Szegeden, több mint száz csapat részvételével megrendezésre kerülő országos megmérettetésre.

12 csapat mérte össze tudását, melynek lányai a Petőfi, Jankay és az Erzsébethelyi Általános Iskolákból érkeztek. A mérkőzések 2×10 perces szettekből álltak. A jó hangulatban zajló, sokszor kiélezett küzdelmek tapasztalatai segítik az edzők további felkészítési munkáját.
A legeredményesebb trió, amely stabil játékával végig veretlenül játszott, Pelle Míra csapata volt.

A dobogó felső fokára állhatott és aranyéremmel tért haza a Petőfi Tigris, melynek tagjai: Fekete Ramóna, Tóth Lilien és Nánási Zoé.

Ismét összekerült a döntőben és kemény csatát vívott az ezüstérmes Erzsébethelyi Sirály csapata: Gajdács Lina, Hermeczi Bernadett, Kuba Boglárka és Liker Boglárka. Felkészítőjük Sinkáné Kiss Anikó. Betegség miatt nagyon hiányzott a csapatból Nagy Emese játéka is.

A bronzérmet Pelle Míra, Petőfi Gepárd nevű csapata: Fürj Nóra, Lovas Noémi, Csatári Zsanna vihette haza.

Ismét IV. helyen végzett az Erzsébethelyi Sólyom elnevezésű csapat: Lovász Hanna, Makra Jázmin és Stefanik Nikol, akik kitartó játékkal küzdöttek, hogy megszerezzék a III. helyet.
V. helyezés Petőfi Medve: Zöld Petra, Szabó Nikolett, Erdélyi Dalma, Matuska Orsolya, Boldis Natália.
VI. hely: Petőfi Farkas: Farkas Lívia, Szekeres Boglárka, Takács Fanni.
VII. hely: Ezsébethelyi Gólyák: Czégény Rozi,Fekete Boglárka, Suti Tünde, Tomasovszki Dóra.

VIII. hely: Petőfi Jaguár: Csontos Nóra, Szikora-Pribojszki Petra, Gulyás Bernadett.

A legfiatalabb játékosok edzője Kocziha Marianna is elégedett volt a szépen fejlődő, még a zsinórlabdás korosztályban is játszó tanítványai játékával. Ezek a versenyek jó lehetőséget biztosítanak a tapasztalatszerzésre, az érintések és a nyitások begyakorlására.

IX. hely: Jankay Piros: Baji Panni, Borbola Boglárka, Tóth Anna, Vozár Dominika

X. hely: Jankay Fehér: Eitel Zsófia, Szikora Rebeka, Vozár Tünde

XI. hely: Jankay Kék: Medovarszki Zsófia, Stir Berta, Vavrek Borka
XII. hely: Jankay Zöld: Huszár Kamilla, Kocsondi Sári, Kovács Flóra, Laczó Mira, Szalóki Vanda.

A rendezvény meglepetésvendége volt Alberto Salomoni, az NBI-es csapat vezetőedzője, aki Kormos Mihállyal szakmai igazgatóval adta át a díjakat.