Pekárik Eszti: “Igyekszem meghálálni a bizalmat!”

Az elmúlt két MEVZA Cup mérkőzésen parádés teljesítményt nyújtott a BRSE fiatal centere, aki támadásban is jeleskedett, védekezésben pedig áthatolhatatlan falat alkotott Dobi Edinával. Igyekeztünk a „titok” nyomába eredni.

Mindkét MEVZA mérkőzésen a mezőny egyik legjobbja voltál. Minek köszönhető ez a remek forma?

Pekárik Eszter: Nagyon örülök a kapott játéklehetőségnek, hatalmas bizonyítási vágy munkált bennem. Szeretném megmutatni, hogy igenis nem véletlen igazolt le az elmúlt négy évben bajnok BRSE. Bevallom őszintén meglepődtem, mikor márciusban először megkeresett Baran Ádám elnök úr és felvázolta, hogy látnak bennem fantáziát, s kemény munkával akár nemzetközi szintre is juthatok. Igyekszem meghálálni a bizalmat, hasznos tagja kívánok lenni a csapatnak. Ezért minden edzésen, minden mérkőzésen megteszem a lehető legtöbbet, ez mutatkozott meg a mérkőzéseken! Az elmúlt három és fél hónapban nagyon kemény munkát végeztünk, de még az út elején járunk. Ennek a MEVZA fordulónak a célja számunkra a maximális 6 pont megszerzése volt, amit sikeresen teljesítettünk.

Volt-e extra motivációd? Mit éreztél ex-csapatod ellen?

Pekárik Eszter: A volt csapat elleni első mérkőzés, mindig különleges, de nem éreztem semmi terhet magamon. Csak felszabadultan akartam játszani megmutatva, hogy mit is tudok.

Nyáron érkeztél a klubhoz, hogy érzed magad Békéscsabán? Milyen céljaid vannak egyéni és csapat szinten?

Pekárik Eszter: Nagyon jól érzem magam itt. Sok jót hallottam korábban az egyesületről, de személyesen megélve még szembetűnőbb, hogy ez tényleg egy profi klub, ahol mindenki tudja a dolgát. Minden nap magas szintű munkát végzünk, amelyhez adottak a körülmények. Fantasztikus csapat kovácsolódik össze edzésről edzésre, egy a célunk, hogy megismételjük vagy akár túlszárnyaljuk az eddigi békéscsabai sikereket. Személy szerint tudom, hogy rengeteget kell még fejlődnöm, de ez a háttér és szakmai stáb garancia az előrelépésre. Alberto Salomoni és Leiszt Máté remek munkát végez, a legjobb kezekben vagyok náluk.

Mit vársz a soron következő két mérkőzéstől?

Pekárik Eszter: Vasárnap Gödöllőre utazunk bajnoki mérkőzést játszani, ahonnan 3 ponttal szeretnénk hazatérni. Szerdán pedig a Nyíregyházával találkozunk idegenben a MEVZA Cup sorozat keretein belül. Kiélezett mérkőzésre számítok, de nem lehet más a célunk csak a győzelem, hiszen ez elengedhetetlen a MEVZA négyesdöntőbe jutáshoz. Felkészülünk maximálisan mindkét találkozóra.

Mit üzensz a szurkolóknak?

Pekárik Eszter: Mindenekelőtt köszönjük a biztatást! Sokat lendít a csapaton, hogy a szurkolók buzdítanak minket és nem csak hazai, hanem idegenbeli meccseken is. Bízom benne, hogy az elkövetkező mérkőzéseken is sokan szurkolnak értünk, leírhatatlanul jó érzés telt ház előtt a csabai katlanban pályára lépni. Hajrá BRSE!

Attachment