Pénteken folytatódik az Extraliga

Pénteken folytatódik az Extraliga

A Kaposvárral vívott bajnokival hangolunk a jövő heti Pomi Casalmaggiore elleni CEV Kupa találkozóra.

Kiválóan kezdte meg extraligás szereplését a bajnoki címvédő! A Linamar – Békéscsabai Röplabda SE az újpesti siker után, ezen a héten az egyre markánsabb képet mutató Jászberényt fektette két vállra, s ezzel hatra növelte pontjainak a számát a tabellán. A hétközi derbin mindhárom szettben hasonló koreográfia szerint zajlott a mérkőzés: szorosabb szett eleji eredmény, majd a játszmák vége felé egyre simább viharsarki siker. Petrenkó Brigitta ismét bizonyította, hogy lehet rá számítani, a fiatal irányító kiválóan mozgatta társait, így kicsivel több mint egy óra kellett csak a címvédőnek a győzelemhez.

Pénteken este folytatódik a hazai pontvadászat, az idei szezon egyik üde színfoltja, a Kaposvár érkezik vendégjátékra. A somogyiak egy vereséggel kezdték meg a bajnokság elitkörét, a Nyíregyháza vendégeként hagyták el vesztesen a pályát, igaz, azon a mérkőzésen is megvillantották jobbik arcukat. A bajnokcsapatnál Alberto Salomoni a bő keretből fakadóan forgathatja csapatát, hiszen a bajnoki találkozó után pár nappal már a nemzetközi porondon kell helyt állnia a csapatnak, a CEV és MEVZA mérkőzések extra kihívást jelentenek majd az együttesnek.

A pénteki találkozón a három pont megszerzése, egyértelmű célja a csabaiaknak, de a számszerű eredmény mellett a mutatott játék is hasonló fontossággal fog bírni, hiszen most is rengeteg szurkolóra számítanak Molcsányi Ritáék.

A mérkőzés január 19-én, 18.00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Jegyek elővételben kaphatók az Andrássy úti SportCorner áruházban, valamint a www.tixa.hu/brse oldalon.