Remek erőfelmérő volt a szerbiai túra!

Lejátszotta első felkészülési mérkőzéseit a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata. A gárda szombat délelőtt még edzett, majd azt követően indult el Szerbiába, a kaotikus határ helyzet miatt Románián keresztül. A cél Zrenjanin, azaz Nagybecskerek volt, amely Békéscsaba testvérvárosa. Itt a szerb élvonal újonca várt a három válogatott játékosát egyenlőre nélkülöző magyar bajnoki címvédőre.

A szakmai stáb deklarálta, hogy jelenleg nem az eredmény az elsődleges. Ennek megfelelően a keret minden tagja pályára lépett. Debütált a felnőtt gárdában a mindössze 15 éves tehetséges feladó Petrenkó Brigitta, és a szintén az első csapattal készülő center Rohodi Eszter.

A hazai csapat kezdte jobban a mérkőzést, de Molcsányiék fokozatosan zárkóztak fel és a felkészülés jelenlegi fázisához képest remek színvonalú meccset játszottak.

MD Zrenjanin – Linamar – Békéscsabai RSE 3:2

Másnap Stara Pazova volt a célállomás, ahol a Challenge Kupában induló Jedinstvo volt az ellenfél, soraiban számos világversenyen érmes korosztályos válogatott játékossal.

Ez a meccs is komoly küzdelmet hozott, a csabai fiatalok felvették a kesztyűt, illetve Tanja Matic is igazolta jó hírét.

Jedinstvo Stara Pazova – Linamar – Békéscsabai RSE 4:1

Összességében nagyon jól szolgálta a felkészülést mindkét mérkőzés. Hétfőtől folytatódik a munka, napi két edzéssel, a célkeresztben immár a hazai rendezésű nemzetközi torna van, ahol gárda bemutatkozhat szurkolóinak. A szeptember 19-20.-án esedékes rendezvény kapcsán hamarosan bővebb információkkal is szolgálunk.

20150905 210014