Remek játék, fontos lépés a MEVZA Final Four felé

Linamar-Békéscsabai RSE—VK UP Olomouc (cseh) 3:0 (13, 15, 11)

vsOlomoucRöplabda Közép-európai Liga női mérkőzés. Békéscsaba, 1400 néző.
V.: Muha, Bardic (horvátok).

Békéscsaba: Clement, Tálas, Bodnár, T. Matics, Soós, Szakmáry. Cs.: Molcsányi (liberó), Petrenkó. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Olomouc: Napolitano, Michalíková, Dudová, Sajdová, Dedíková, Cutuk.
Cs.: Sain, Pribylová (liberók), Kosická, Strusková, Andrejeva, Kubínová.
Vezetőedző: Jiry Teply.

Az eredmény alakulása:
1. szett: 3:0, 5:6, 11:6, 16:8, 23:10.
2. szett: 6:3, 10:4, 13:5, 15:10, 21:11, 24:14.
3. szett: 2:4, 8:4, 13:5, 17:8, 24:11.

A hétfői meglepő vereség után kényszerhelyzetbe került a sorozat döntőjébe vágyó BRSE, így kiélezett találkozó várt a gárdára a Csabához hasonlóan a CEV-kupában versenyben lévő, a keddi 1. BVK Bratislava elleni mérkőzést 3:0-ra megnyerő Olomouc ellen.

Remekül kezdett a hazai csapat, mintha kicserélték volna a hétfőn enerváltan és gyengén játszó együttest. Maximális koncentráció és bámulatos megoldások jellemezték a BRSE játékát, amelyhez csak asszisztálni tudott a jó nevű cseh alakulat. 11:6-nál, majd 16:8-nál is változtatásra kényszerült a vendégek trénere. Azt a Békéscsabát láthattuk a pályán, amelyik éppen egy hete a szerb éllovast is megleckéztette. Nem ismertek kíméletet, az első játszmában valósággal leiskolázta vendégét, mindössze 13 pontot engedélyezett Jiry Teply alakulatának.

A második játékban is maradt a lendület, jó volt a nyitásfogadás és a védekezésre sem lehetett panasz, időnként valóban szép megoldásokat mutattak be Soósék. Volt miért időt kérnie az Olomouc mesterének, csapata kezdett ismét komoly hátrányba kerülnie, nem igazán volt ötlete, hogy miként állítsa meg Szakmáryékat, akiknek szinte minden bejött. A biztosan hozott játszma végére Clement tett pontot.

A harmadik játszma is az előzőekhez hasonló koreográfia mentén zajlott. Bár az elején a vendégek mindent egy lapra feltéve próbálkoztak, de a csabai blokk és mezőny hatástalanította kísérleteik zömét, így fokozatosan vette át az irányítást Sasa Nedeljkovic együttese. A közönség hálás volt a produkcióért, felállva tapsolta meg a minőségi teljesítményt nyújtó csapatot, amely magabiztos győzelmet aratott.

Sasa Nedeljkovic: — Sikerült felszívnunk az ehhez a nagyon fontos mérkőzéshez szükséges energiát. A találkozónak nem volt egyetlen olyan pillanata sem, amikor teret engedtünk volna a cseh ellenfelünknek. Sok fontos mérkőzést játszunk még januárban, remélem, hogy ezeken a szárnyakon szárnyalunk tovább.

Jiry Teply: — Nagyon rosszul játszottunk. A békéscsabaiak nagyon jól szerváltak, amivel egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni, ennek tudom be a vereséget.