Remekeltek utánpótlás csapataink a hétvégén

Országos Ifjúsági Bajnokság – elődöntő – Békéscsaba

Hibátlan mérleg az ifjúsági bajnokság hazai fordulójában!

BRSE - Ifjúsági csapat 2017febrA Békéscsabai Röplabda Sportegyesület ifjúsági csapata már a hatcsapatos országos finálé előtti utolsó megmérettetésnél járt a hétvégén. Egy hónappal ezelőtt két szép győzelemmel megalapozták döntőbejutást. Hazai pályán már csak azt a bizonyos pontot kellett feltenni az “i”-re.

Az első találkozó tétje nem volt kisebb mint az, hogy biztosítsa helyét a hatos döntőben a BRSE.

A lányok a Szolnoki Sportiskola növendékeivel találkoztak. Egy sima mérkőzésen, sikeresen elérte célját a csapat. Ezzel a többi mérkőzés eredményétől függetlenül a csabai lányok biztos résztvevői lesznek az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjének!

BRSE – Szolnoki Sportiskola 3:0 (25:10; 25:8; 25:10)

A második összecsapás a BRSE szempontjából tét nélküli, de az előző fordulóban elszenvedett vereség miatt mégis komoly téttel bírt, így maradt bőven motiváció a Magyar Serdülő Válogatott ellenében. Lendületes, pontos, lelkes játékának köszönhetően gond nélkül sikerült megnyerni a presztízs csatát a lányainknak.

BRSE – Magyar Serdülő Válogatott 3:0 (25:20; 25:21; 25:19)

A harmadik és egyben a nap legnehezebb meccse következett a Gödöllő ellenében. Igazi rangadóra volt kilátás, és a maroknyi, bár annál lelkesebb szurkolók egy izgalmas, végletekig szoros küzdelmet láthattak a pályán. Felváltva nyerték a szetteket a csapatok, hol Radomszkiék domináltak, hol pedig Petrenkóék. Az utolsó, ötödik felvonásban már-már úgy látszott a végső győzelmet kiharcolja a Pest megyei gárda, 8-4-el fordultak a célegyenesbe a csapatok. Ekkor azonban rendkívül higgadt játékkal, pontos nyitásokkal visszajött a Békéscsaba. Állva hagyta Glemboczki Zóra nyitássorozata a Gödöllőt, az utolsó labdát Godó értékesítette, ezzel 3:2-re nyert a BRSE!

BRSE – Gödöllő 3:2 (25:23; 20:25; 25:15; 18:25; 15:10)

Tóth Gábor edzői értékelése: Nagyon büszke vagyok a lányokra, ez volt az első alkalom hogy egy nap három találkozót meg tudtunk nyerni. Az elsődleges célunkat elértük, de természetesen nem állunk meg, szeretnénk minél jobban szerepelni az országos döntőben!

A csapat tagjai: Boskó Lili, Gacsal Emese, Glemboczki Zóra, Godó Panna, Petri Izabella, Petrenkó Brigitta, Korniss Emese, Nagy Barbara, Bagyinka Csenge, Lagzi Dóra, Moldován Viola, Juhász Réka.

Országos Gyermek Bajnokság – elődöntő – Békéscsaba

Hibátlan kezdés az elődöntőben.

gyermek csapatHétvégén hazai pályán rendezhettük meg gyermek korosztályban az elődöntő első csoportkörét. A Békéscsabai RSE fiataljai igazi örömjátékot bemutatva tudtak két győzelmet szerezni, s ezzel nagy lépést tenni az országos döntőbe jutás felé.

Kezdésként a Szolnoki Sportcentrum ellen az első két szettben mindent elsöprő lendülettel játszott a csabai egylet, szép centertámadások, és precíz nyitások jellemezték ekkor a játékot, gyakran csendült fel a vastaps a lelátón. Maradt a lendület a harmadik játszmára is, így a mindig nagyon fontos első mérkőzést szettveszteség nélkül abszolválta a csapat. A Tatabánya és a Szolnok összecsapásából a dunántúliak kerültek ki győztesen, így a minitorna döntője következett, melyen a BRSE ott folytatta, ahol az előző meccsen abbahagyta.

Egyetlen kisebb hullámvölgy után a második szettben zsinórban szerzett 11 ponttal, majd a harmadik játékrészben a cserék nagyszerű játékával végül ezen a mérkőzésen is magabiztos sikernek örülhettek a találkozóra kilátogató nézők.

Eredmények

Békéscsabai RSE – Szolnoki Sportcentrum 3-0 (9,8,13)
Békéscsabai RSE – Tatabányai RSE 3-0 (14,13,9)

BRSE: Boskó Ágnes, Veres Cintia, Kertész Petra, Török Boglárka, Araczki Gyöngyvér, Tatár Gréta, Fábián Kata, Rády Boglárka, Nagy Rebeka, Feld Bettina, Szücs Gréta, Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Szépen játszottak ma a lányok, annak nagyon örülök, hogy határozottan, és az elvártakat maximálisan betartva, jókedvűen röplabdáztunk a mai napon.

NB1-es junior magyar bajnokság – alapszakasz 18. forduló

Rangadót nyert a junior csapat a Gödöllő ellen

Három fordulóval a vége előtt már bebiztosította helyét a Békéscsabai RSE a junior országos döntőbe, de az alapszakasz-győzelem lebegett a lányok szeme előtt, melyhez hazai pályán a címvédő Gödöllőt kellett legyőzni a csapatnak.

Egész mérkőzésen végig a BRSE irányította a játékot. Mindössze az első és a harmadik játékban volt rövid ideig esélye a fővárosi egyletnek. A harmadikban már öt ponttal is vezettek, de a Csaba ismét szép hajrával megfordította az összecsapást. Remek mezőnymunkával magabiztos győzelmet aratott a Békéscsabai RSE, így nagyon közel áll az alapszakasz elsőséghez, mely megszerzéséhez a héten Jászberényben és Budaörsön kell megszerezni a hiányzó hat pontot.

Békéscsabai Röplabda SE – Gödöllő 3-0 (25-19, 25-16, 25-18)

Kőrösi Kupa – Országos Mini Bajnokság Kvalifikációs verseny – Dunakeszi

Újra dobogón a miniseink

Mini csapat - Dunakeszin a Körösi KupánMár a csoportmérkőzéseken is három kemény ellenféllel találkozott a BRSE mini csapata. Szeged 1., Tatabányai RSE és az UTE ellen is a csapat kiváló teljesítményével és nagyon lelkes játékával mindhárom mérkőzést 2:1-re megnyerte. Csoportelsőként az MTK csapatával mérkőzhettünk a döntőbe kerülésért, itt a nap legszebb produkciójával, nagyarányú 2:0-s győzelemmel jutottak a fiatalok a fináléba.

Következett a döntő, amit az egyik nagy riválisunkkal, a Deltával vívtuk. Mindkét csapat erre a mérkőzésre készült egész nap. A közönség nagy örömére, igazi látványos, hosszú labdamenetekkel tarkított döntőt játszottunk. Sok apró, ki nem kényszerített hibát vétettünk, amit az érdi csapat kihasználva, mindkét szettben nyert ellenünk, így a BRSE az előkelő második helyen végzett, amellyel már biztos résztvevője az Országos Mini Bajnokság döntőjének, melyen az ország 12 legjobb gárdája vesz rész.

A torna különdíjas Gabnai Regina lett.

Fésüs Erzsébet: Elégedett vagyok a csapat egész napos teljesítményével, mindenki a maximumot kihozta magából. Ez a mai napon a második hely megszerzésére volt elegendő.

A csapat tagjai: Sinka Dalma, Hunyadi Gréta, Tatár Noémi, Kucsera Jázmin, Gabnai Regina, Radnai Lili, Ambrus Anna, Radnai Luca, Gazsó Szofi, Varga Csenge, Kerepeczki Hanna, Lakatos Luca.