Rendhagyó edzéslátogatás. A felnőtt csapat játékosai nézték meg a minisek munkáját.

A Békéscsabai Röplabda SE februárban újabb projektbe kezdett, melynek lényege, hogy a felnőtt csapat játékosai meglátogatják az összes utánpótlás csapat foglalkozását. Így a jövő bajnokainak lehetőségük lesz találkozni példaképeikkel.

A Szent László Utcai Általános Iskola a BRSE legrégebbi és talán az egyik legfontosabb bázisa, hiszen ebben a teremben edzenek az egyesület hivatalos utánpótlás bajnokságaiban szereplő csapatai közül a legtöbben. Az elmúlt másfél évtizedben ebben a teremben kezdett el röplabdázni, és vált ismert és sikeres játékossá az egyesület sok sportolója. Elég ha csak Tóth Bíborka, Hornok Nikolett, Pallag Ági, Molcsányi Rita és Petra, Gyenge Andrea,Czina Kata nevét említjük, de itt pallérozódott Gerendeli Dóra, Szpin Renáta, Korniss Ildi, Bodnár Dorottya, Nagy Viki is. Mindenkit felsorolni lehetetlen, de azt bizton kijelenthetjük, az iskola falai sok bajnoki cím, sok tehetség, és rengeteg siker megszületését látták. Múlt héten a minisek edzésén nyílt az ajtó, s a felnőtt csapatból Soós Nikolett csapatkapitány, Bodnár Dorottya, és Sarah Clement lépett be rajta a gyerekek legnagyobb megdöbbenésére és örömére. A kezdeti megilletődöttség után kérdések özöne hangzott el, majd egy közös kis játékkal ünnepelték meg a fiatalok a találkozást. Az idei szezonban a mini korosztály az OMK versenyében az éremszerzést tűzte ki célul. Nagy Attila véleménye szerint nem is alaptalanul: ” Örültem, hogy Nikiék jöttek, jó ötlet volt ez a klubtól. Bár a megilletődöttség most elég nagy volt, de abban megegyeztünk, hogy legközelebb majd előre szólunk, hogy jönnek, s akkor talán nem lesz ekkor sokk az érkezésük. Ez a generációnk ügyes, sok tehetséges kislány van köztük. Az erőviszonyok alapján éremért utazunk majd a fővárosba az országos döntőre, de addig még rengeteg munka vár rájuk! “

BRSE Mini korosztály – 2002-2003 között születettek: Boskó Ágnes, Veress Cintia, Tatár Gréta, Illés Eszter, Araczki Gyöngyvér, Török Boglárka, Kertész Petra, Jánk Dzsenifer, Horostyák Cintia, Nagy Rebeka, Tóth Fanni, Dér Antónia, Tatár Noémi.

mininagyDSC 0170