Rutinból megoldotta a feladatot a BRSE

 

Linamar-Békéscsabai RSE—Palota RSC 3:0 (18, 5, 12)

NB I-es női röplabdamérkőzés, Békéscsaba, 400 néző. V.: Csikós Zoltán, Mezei Zoltán.

Békéscsaba: Dabics 1, Clement 12, MOLCSÁNYI 19, Nagy V. 3, Radonjics 6, Soós N. 9, Cs.: SZPIN (liberó), Korniss 3, Gyenge 1, Bodnár. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Palota: Czene 2, Lászlop 3, Nyuka 4, Dénesi, Császár 3, Szikszai 5. Cs.: Király 2. Edző: Fodorné Kastner Veronika.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 1:1, 5:1, 6:3, 10:3, 11:9, 13:13, 19:13, 21:16. 2. szett: 2:1, 12:1, 12:2, 20:3. 3. szett: 1:1, 5:2, 8:3, 8:6, 11:6, 19:9.

 

Nem igazán acélos képességű vendég érkezett Békéscsabára ma este: a bajnoki tabella eddig nyeretlen sereghatója, a Palota RSC röplabdacsapata volt az ellenfele a Linamar-Békéscsabai RSE bajnok csapatának.

 

Az első szettben a kissé késve érkező vendégek ellen meglehetősen indiszponáltan játszottak a házigazdák. Nagyon sokat hibáztak, és mintha kiütközött volna rajtuk a két nappal korábbi megerőltető, gödöllőiek elleni meccs fáradtsága is. A sereghajtó fővárosiak lelkesen küzdöttek, jól védekeztek, a szett felénél utol is érték a pályaválasztót. Kormos Mihály kénytelen volt kikérni első idejét. Ez hatott, csökkent a hibaszázalék, s meg is lett az első játszma.

A folytatásban Nagy Viktória állt a nyitó pozícióba, ami nem ízlett a vendégeknek. Ebben a szakaszban a fővárosiak levegőt sem kaptak, bármit próbáltak, nem jött be nekik. Persze ehhez kellett a csabai csapat részéről egy nagyfokú feljavulás is. Aztán Molcsányi percei következtek, zsinórban gyűjtögette a pontokat, az ellenfél nem is jött ki a „maccsból”.

A harmadik játékrész elején is a Békéscsabai RSE dominált, az ő akaratuk érvényesült. Keményen támadtak és ütöttek, gyakran tapsoltak a nézők egy-egy szép megoldásnál. Ezután ismét meglátszott rajtuk a fáradtság, ám rutinból megoldották a feladatot és behúzták a harmadik szettet is.

 

Nem játszott jól a Békéscsaba, mi több, ez a teljesítmény lehet, hogy kevés lesz két nap múlva Jászberényben, de most a győzelem volt a fontos.

 

Mestermérleg

Kormos Mihály: — Fél szett kivételével szép játékot produkált a csapat, és igyekezett Kiszolgálni közönségünket.

Fodorné Kastner Veronika: — Nyolcan érkeztünk, négy sérültünk van, de így is jól helyt állt a csapat egy jó Békéscsaba ellen.

20141114 190416