Szenzációs győzelem a pazovai oroszlánbarlangban! – CEV Kupa

Jedinstvo Stara Pazova – Linamar-BRSE 1:3 (-17, 12, -16,- 15)

Pazova-győzelemCEV Kupa legjobb 16 közé jutásért, 1. mérkőzés.

Stara Pazova, 900 néző. Vezette: Robles (spanyol) , Lagierski (lengyel)

Stara Pazova: Antanasijevic, Oluic, Vulin, Sakradzija, Jakic, Mrdak Csere: Petrov. (liberó), Vujnovic, Skoric. Edző: Jovo Cakovic

Békéscsaba: Tálas, Szakmáry, Matic, Soós, Clement, Bodnár. Csere: Molcsányi,
Szpin (liberó), Petrenkó, Ludmán. Edző: Sasa Nedeljkovic

Eredmény alakulása: 1. szett: 6:10, 10:17, 13:23. 2. szett: 8:4, 17:11, 23:12.
3. szett: 3:6, 9:14, 16:21. 4. szett: 7:5, 10:16, 11:19.

Közel 150 csabai szurkoló teremtett szinte hazai hangulatot Pazovában. Remekül kezdett a BRSE. 2:7-nél időkéréssel próbálkozott a hazai szakvezető. Mindez nem használt, hiszen tovább szárnyalt a Békéscsaba. Jó blokk teljesítmény elbizonytalanította a hazaiakat, akiket láthatóan meglepett parádézó magyar együttes. Hozta a mindig fontos első játékrészt a BRSE.

A második szettben ritmust váltottak a hazaiak. Most Sasa Nedeljkovic kényszerült időkérésre. Hatalmas tempót diktált ebben a periódusban a szerb listavezető, mely eredményeként simán nyerték az etapot.

Öldöklő küzdelmet hozott a harmadik játszma. Hol az egyik, hol pedig a másik csapat vezetett pár ponttal. Aztán dobbant a legendás csabai szív, nem volt elveszett labdát és mindig volt valaki, aki tovább tolta a vendégek szekerét. Fokozatosan húzott el a BRSE és szerzett előnyt a szettek állását tekintve.

Jöhetett a negyedik etap, ahol nem csökkentették az iramot a felek. A játékrész közepén aztán ismét elléptek a Csaba. Petrenkó Brigitta szenzációs nyitássorozattal köszönt be és a kezdő feladó Tálas áttett labdái is élményszámba mentek. Megállíthatatlanul robogott a magyar bajnok a győzelem felé, amelyet Soós Nikolett ütésével szereztek meg, előnyt szerezve a visszavágóra, amelyet január 25-én rendeznek Békéscsabán.

Mestermérleg

Jovo Cakovic: – Az ellenfelünk megérdemelten győzött, mert jobban és összeszedettebben játszott. Gratulálok nekik. Készülünk a visszavágóra.

Sasa Nedeljkovic: – Találkozott két röplabda kultúra, de a mai meccs nem ezért volt emlékezetes. Felkészültünk az ellenfélből és a második szettet leszámítva rájuk tudtuk erőltetni akaratunkat.