Szerdán ismét pályán – Kupameccs következik.

A Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata nem pihenhet, hiszen hét közben ismét pályára kell lépnie a lányoknak, hogy a Magyar Kupában is teljesítsék a következő feladatot. A sérülések, betegségek ellenére nagyszerű teljesítménnyel zárta az elmúlt hetet a bajnok, hiszen győzött a Challenge Kupában, és mindkét bajnoki találkozóján, így a szerdai soros ellenfél, a Budaörs ellen  a csapat hangulatán biztosan nem fog múlni a siker. A Kupában a továbbjutás egy nehéz ellenfelet juttat majd a csabaiaknak, hiszen a szerdai esetleges siker után az UTE várja majd a négy közé kerülésért a BRSE-t.

Kormos Mihály szakmai igazgató összegezte a múltat, s jövőt a kupameccs előtt:

“Múlt heti nagy menetelést szépen lehozta a csapat a három győzelemmel. Szerencsére a sérülések, betegségek ellenére is hibátlanul teljesítettek a lányok, amely egy csöppet sem volt könnyű. Jászberényben újabb játékos tette le névjegyét a felnőtt csapatban. Korniss Ildit kellett egyből a mély vízbe dobni egy ilyen kiélezett meccsen, aki gyönyörűen megoldotta feladatát, és jól röplabdázott. Ezen a héten mindössze egyetlen mérkőzésen kell bizonyítani. Kapnak is három edzésmentes napot sportolóink. Rájuk is fér, mert rengeteget dolgoztak, s kimerülőben az elemek.

Szerdán a Budaörs elleni Magyar Kupa visszavágón próbáljuk kiharcolni a továbbjutást a legjobb nyolc közé, ahol már az UTE vár ránk. A Pest megyeiek idei célkitűzése az első osztályban való bent maradás. Az ottani 3-0-s győzelem, melyet Soós Niki nélkül értünk el, nagy önbizalmat ad a visszavágó előtt. Jó játékkal be kell darálni ellenfelünket, és teljes erővel a hét nap múlva esedékes Gödöllő elleni csatára tudjunk ezután koncentrálni. Bizonyára fáradtabban mozgunk majd a keddi és a szerda délelőtti kemény edzések miatt, de így is biztosan be kell jutni a negyeddöntőbe.

A mérkőzés szerdán 18,00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

plakát BRSE-Budaörs magyar kupa web