Szombaton a Nyíregyháza ellen zárjuk az alapszakaszt

Szombaton a Nyíregyháza ellen zárjuk az alapszakaszt

Szerda esti fővárosban aratott győzelmével a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE bajnoki címvédő együttese bebiztosította első helyét az Extraliga alapszakaszában, így eldőlt, hogy az elődöntőben a hazai pálya előnyét többször élvezhetik majd Molcsányi Ritáék.

A szombat délutáni ellenfél, a Fatum Nyíregyháza azonban még nincs ebben a kedvező helyzetben, hiszen csak a harmadik helyen állnak jelenleg a tabellán, hátrányuk négy pont a második helyezett UTE-val szemben, azonban a nyírségieknek még egy mérkőzésük lesz az alapszakaszban (március 09-én a Jászberény ellen), így matematikailag még van esélyük a biztos elődöntőt érő második hely megszerzésére. Ezért aztán a szombati mérkőzésen az a furcsa helyzet állt elő, hogy az alapszakasz győztes bajnokcsapat egy számára különösebb téttel nem bíró mérkőzésen, mégis nagy tétért lép pályára, igaz, ez a inkább az ellenfelet kell nyomja. Dobi Edináék természetesen már nem csak a hazai bajnokság végkimenetele miatt hajtanak, hanem a közelgő MEVZA Cup Final Four is meghatározza a szombati mérkőzés hangulatát, valamint azt sem felejti senki, hogy két hét múlva ez a két csapat néz egymással farkasszemet a Magyar Kupa döntőjében. Fontos lehet tehát a mérkőzésen mutatott játék, a címvédő tartása, az, hogy milyen érzésekkel zárja le ezt a találkozót.

A mérkőzés 2018 március 03-án, 17 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, jegyek elővételben kaphatóak a www.tixa.hu/brse oldalon és az Andrássy úti SportCorner áruházban.