Taroltak a BRSE serdülő csapatai a hétvégén!

Az Országos Serdülő Bajnokság keretében a Békéscsabai Röplabda SE mindkét csapata pályára lépett a hétvégén. A középdöntő keretében Nagy Attila gárdája Budapesten szerepelt, míg a Filius István által vezetett csapatnak pedig Szegeden volt jelenése.

Lássuk először a Fővárosban történteket:

A második fordulóban a viharsarkiaknak az UTE és a Miskolc jutott ellenfelül. A fővárosiak ellen nagyszerű, taktikus játékkal sikerült győznie Nagy Attila tanítványainak. Az első szettben még az is belefért, hogy a lányok keresték önmagukat, sok nyitást rontottak, és a nagy terem miatt a támadásbefejezések sem a megszokott dinamikával történtek, ennek ellenére a végjátékra megnyugtató előnnyel érkeztek és nem is hibáztak. A második szettben aztán sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 20 fölött meglépett az UTE, 23-20-ra is vezetett már, ekkor sikerült váltani, és jó nyitásokkal és kiváló védekezéssel megfordítani a szettet és a mérkőzést is eldönteni. A harmadik felvonásban már végig nagy előnnyel vezettek a csabaiak, és végül szettveszteség nélküli győzelmet arattak. A nap másik mérkőzésén, az Miskolc volt az ellenfél. A lelkes borsodiak ellen, csak az volt a kérdés, hogy tud e figyelmesen és pontosan röplabdázni a BRSE. Sikerült, így ez a mérkőzés is győzelemmel zárult. A Csapat így a Vasas mögött a második helyen végzett a csoportban, s bejutott a márciusban kezdődő elődöntőbe.

Eredmények:

Budapest Bank – BRSE – Újpesti TE 3-0 (19,23,18)
Budapest Bank – BRSE – Albrecht MVSC MISI 3-0 (11,10,12)

BRSE: Oláh Blanka, Petrenkó Brigitta, Sajben Fanni, Varga Alexandra, Godó Panna, Kanizsai Magdolna, Gacsal Emese, Kardos Gréta, Tar Julianna, Turi Inez. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Jól küzdött ma a csapat, különösen az UTE elleni második szettben történő fordításnak örülök,mert volt tartásunk és 20-23-ról is nyerni tudtunk. Az utóbbi időben sokszor vesztettünk szettet ilyenkor, és most örömmel láttam, hogy nem remegtek meg a kezek. Bízom benne, hogy ezen az úton halad a csapat tovább. Gratulálok a lányoknak.

Íme a szegedi beszámoló:

Budapest Bank – BRSE 2 – Szegedi RSE 3-0
Budapest Bank – BRSE 2 – Palota RSC 3-0
Budapest Bank – BRSE 2 – Közgáz SC és DSK 3-0

BRSE 2: Pálvölgyi Eszter, Kovács Orsolya, Kárnyáczki Kata, Nika Borbála, Kucsera Eszter, Szántó Száva csere: Nagy Barbara (liberó), Lőrinczi Dóra, Dékány Dóra

A csapat foghíjasan indult neki a szegedi fordulónak, Hortobágyi Anett vállsérülése miatt már hosszabb ideje nem tud edzeni és Sóti Sára betegség miatt nem tudott a csapattal tartani.
Az utazó keretből szintén ketten pénteken még lázzal feküdtek otthon, de vállalták az utazást, nélkülük a kiállás is nehézkesen sikerült volna.
A hátráltató körülmények ellenére mindent kihozott magából és magabiztosan szett vereség nélkül játszotta le a szombati fordulót.

A Szeged elleni meccset még kicsit fáradtan kezdtünk és az ellenfél jó játéka se könnyítette meg a helyzetünket. A szett végére azonban belelendültek a lányok, amit 3 szetten keresztül meg is tudtak tartani.

A második és harmadik meccs eredménye is hasonlóképpen alakult, csak még magabiztosabb és nagyobb fölénnyel. A nagyobb pontkülönbség magabiztosságot nyújtott a lányoknak, így színesebb lett a játékunk is és a cserék is játéklehetőséghez jutottak, amit nagyon szépen kihasználtak és bizonyították, hogy lehet rájuk számítani éles helyzetben is.

Filius István: Aggodalmakkal indultunk neki ennek a fordulónak, hiszen pénteken még nem tudtam, hogy kettő vagy négy embert kell itthon hagynunk, valamint további fertőzések estén még a kiállásunk is veszélyben volt. Szerencsére a lányok összeszedték magukat és példásan küzdöttek. Nagyon örülök, hogy folyamatosan fejlődik a csapat és fordulóról fordulóra változatosabb és pontosabb játékot mutat be. Nem hiábavaló az edzésmunka, amit szeptembertől megkezdtünk.

a1csapatkép k