Telt ház várja az olasz sztárcsapatot

Telt ház várja az olasz sztárcsapatot

Kedden este a szezon legnagyobb érdeklődéssel várt találkozójára készül a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE.

A CEV Kupa nyolcaddöntőjében, a tavalyi, Európa szerte elismerést kiváltó eredmények megismétléséhez azon a Pomi Casalmaggiorén keresztül vezet az út, amely csapat 2016-ban felülhetett a kontinens trónjára a Bajnokok Ligája megnyerésével. Az azóta eltelt időszakban gyengült ugyan az olaszok kerete, azonban így is világ és európai sztárokkal teletűzdelt csapattal érkeznek meg a Viharsarokba.

Ismerősként köszönthetik majd dominikai válogatott kiválóságát, Martinezt a csabai drukkerek, aki a tavalyi idényben a Busto Arsizio játékosaként csillogtatta meg nem mindennapi fizikai adottságait. Az olasz csapat egyik irányítója nem kisebb név, mint az a Lo Bianco akit a világ egyik legjobbjának tartottak. A sztárok névsora itt nem ér véget, hiszen Balkestein a hollandok válogatott csapatkapitánya, vagy Ana Starovic a horvátok kiválósága, vagy Jovana Stevanovic a szerb válogatott Európa bajnok centere is a vendégeknél keresi kenyerét, de találhatunk még amerikai, kanadai, illetve kínai légióst is az olaszok keretében.

Bivalyerős csapat érkezik tehát a csabai katlanba az olasz gárda, akiken túllépni világra szóló bravúr lenne, de emlékezhetünk a BRSE tavalyi menetelésére, ahol több magasabban jegyzett, jóval nagyobb költségvetéssel gazdálkodó csapat is fejet hajtott a magyar bajnok előtt.

Dobi Edináék nem lépnek feltartott kézzel a pályára, hiszen ellenfelük az olasz bajnokságban nem éppen fényesen szerepel, így mindenképpen fontos lenne a határozott kezdés hazai pályán, hiszen a találkozó esélyese a Pomi Casalmaggiore, így veszíteni valója az olaszoknak van.

A mérkőzés iránt hatalmas az érdeklődés, minden bizonnyal kedden este telt ház előtt lépnek pályára a csapatok.

A találkozó január 23-án, kedden 18.00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.
Jegyek elővételben a www.tixa.hu/brse oldalon, és az Andrássy úti Sportcorner áruházban kaphatók.