Tornagyőzelemmel kezdte a szezont a BRSE serdülő csapata

DSC 1357Múlt vasárnap Gödöllőre utazott a Békéscsabai RSE serdülő csapata, hogy a szezon első erőpróbáján vegyen részt. Az I. Körösfői László Serdülő Torna névadója nyitotta meg a rendezvényt, aki évekig a klub elnökeként segítette a gödöllői röplabdázást, és az MRSZ volt elnökségi tagjaként a nevéhez fűződik a sportág Héraklész programba való bekerülése is, mellyel több mint egy évtizeddel ezelőtt elkezdődhetett a röplabdázás utánpótlásának a felzárkóztatása.

A tornán öt egyesület, hat csapattal vett részt, a hazaiak 2000-ben és 2001-ben született játékosai alkottak két külön együttest, rajtuk kívül a Vasas, az UTE, az MTK és a BRSE gárdája volt még fellelhető a palettán. A viharsarkiak a Vasas Óbuda ellen kezdték meg a csoportmeccseket, melyeket 3 szettre játszottak, s mindhárom szett 25  pontig tartott. A mérkőzés pikantériája volt, hogy ebben a korosztályban a bajnoki finálét, májusban ez a két csapat vívta az országos döntőben, azonban a mostani kezdőkben már egyetlen játékos sem volt fellelhető a négy hónappal ezelőtti csapatokból. A viharsarkiak a megilletődött kezdés, és az elvesztett első szett után, két sima szettben tudták nyerni az első mérkőzést. A második találkozón a Gödöllő 2001-esei ellen fordított koreográfia volt, az első két szett megnyerése után a cserék is bőven tudtak játéklehetőséget kapni, s bár az a szett elment, de jó volt látni, hogy nem csak a kezdő játékosok teszik oda magukat, ha küzdeni kell.

Az elődöntőben már két nyert szettre játszották a mérkőzéseket a csapatok. A Gödöllő 2000-es csapatát egy nagyszerű mérkőzésen a végjátékokban jobban koncentrálva sikerült legyőzni, így jöhetett a döntő, amelyet az MTK serdülőit két vállra fektető Gödöllő 2001-eseivel kellett megvívni. Kicsit máshogy alakult ez a mérkőzés, mint délelőtt a csoportban. A kiválóan kezdő hazaiak ellen nem volt ellenszere a csabaiaknak, az első szett így elúszott. Nem úgy a második, ahol változott a játék képe, a pontosan szerváló és fantasztikusan mezőnyöző csabai lányok előbb egalizáltak, majd a döntő szettet már extázisban játszva nyerték meg.

A torna legjobb játékosának Lagzi Dórát választották.

Bíztató kezdése volt ez a szezonnak, hiszen a csapat java része még csak idén debütál ebben a korosztályban.

DSC 1352Eredmények:
Csoportmérkőzések:

Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 2-1 (-18,7,14)
Békéscsabai RSE – Gödöllői RC 2001. 2-1 (17,20,-18)

Elődöntő:
Békéscsabai RSE – Gödöllői RC 2000. 2-0 (21,20)

Döntő:
Békéscsabai RSE – Gödöllői RC 2001. 2-1 (-17,13,7)


Végeredmény:

1. Békéscsabai RSE
2. Gödöllői RC 2001.
3. MTK Budapest
4. Gödöllői RC 2000.
5. UTE
6. Vasas Óbuda

Békéscsabai RSE: Bagyinka Csenge, Boskó Ágnes, Kertész Petra.Veres Cintia,Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Lagzi Dóra, Moldován Viola,Rády Boglárka, Török Boglárka, Szűcs Gréta, Fábián Kata, Illés Eszter. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Nem csak a győzelemnek örülök, hanem annak, hogy remekül küzdöttek a lányok, és láttam pár olyan teljesítményt, amire lehet alapozni a jövőt. Sok munka vár még ránk, ez a vasárnapi nap jó visszaigazolása volt annak, hogy érdemes sokat dolgozni és edzeni. Köszönöm a szervezők meghívását és a gödöllőiek vendéglátását is, nívós verseny volt, csapatomnak pedig gratulálok a győzelemhez.

DSC 1342