Továbbra is hibátlan mérleggel

Továbbra is hibátlan mérleggel

Linamar-Békéscsabai RSE–Jászberényi RK
3:0 (14, 20, 16)

Röplabda NB I-es női bajnoki mérkőzés, A csoport. Békéscsaba, 1200 néző. V.: Adler, Vári.

Békéscsaba: Kosekova 2, MLINAR 16, IVANOVIC 14, Fresco 7, DOBI 12, Bodnár 6. Cs.: SZPIN (liberó), Petrenkó, Molcsányi, Szedmák, Glemboczki 2. Vezetőedző: Alberto Salomoni.

Jászberény: Borsos 4, Bleicher N. 5, Sevchuk 3, PINTÉR 9, Adamenya 4, Miklai 3. Cs.: Lékó (liberó), Halla, Schmidt. Vezetőedző: Deme Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 7:3, 11:6, 18:8, 23:12. 2. szett: 5:1, 9:3, 14:6, 17:13, 21:13, 23:20. 3. szett: 5:0, 13:7, 14:11, 22:13.

Előzetesen rangadó jelzővel illették a vasárnap esti összecsapást hiszen a vendégeknél is nagy célok fogalmazódtak meg az év elején, nem titkoltan a négy közé jutást célozták meg a jászságiak. A csabaiak 12 játékost neveztek a találkozóra, az utóbbi hetekben nagyszerű formában lévő Pekárik Esztert a péntek esti edzésen „belenézett” egy labdába és kisebb agyrázkódást szenvedett. Nagy Eszter bemutatkozása derék bántalmai miatt csúszik, míg Petőváry Panni sérült lábát vélhetően december végéig nem érheti mérkőzés szintű terhelés. A májusi térd operációja után visszatérő és egyre biztatóbb formát mutató Bodnár Dorottya ugyanakkor a kezdőben kapott helyet. Ezúttal Szpin játszott liberóban, Molcsányi a mezőnyben jutott szóhoz.

A találkozó első pillanataitól éreztette a bajnoki címvédő, hogy ki az úr a háznál. Koncentrált, ötletes játékkal ragadta magához a kezdeményezést a BRSE. Dobi, Ivanovic és Mlinar is valóságos szőnyegbombázást tartottak, a vendégek nem találták az ellenszerét a remek csabai játéknak. Stabil volt a nyitásfogadás és a védekezésre sem lehetett panasz, a vendégek egyik legnagyobb ásza, Miklai Zsanett sorozatban kapta a blokkokat. A játszma utolsó harmadánál már tíz pont fölé nőtt a BRSE-előny, így nem férhetett kétség a hazai szett győzelemhez.

Ivanovic pillanatait láthattuk a 2. szett elején, az ő sikeres megmozdulásaival folytatta a Békéscsaba a pontgyártást. Továbbra is magabiztosan röplabdázott a házigazda, a jászberényiek jó ideig csak tisztes távolságból figyelték a második játszma megnyerése felé haladó bajnokot. A szett derekán váratlanul mintha kissé belealudt volna a meccsbe a Csaba, 17:13-nál Salomoni időt is kért. Hatott az ébresztő, mert azonnal visszaállt a korábbi tempóra a hazai együttes, így Deme Gábor tanítványai csak szorosabbá tudták tenni a játszmát.

Remek rajtot vett a harmadik etapban a Békéscsaba, 4:0-nál a vendégek trénere időt is kért. Ezzel fel is rázta valamelyest csapatát, de az irányítás továbbra is a 4-5 ponttal vezető csabaiak kezében maradt. Volt még egy kisebb fellángolása a Jászberénynek, de Dobiék emeltek a sebességi fokozaton és végül izgalommentes végjátékban húzták be a 3. játszmát is.

A címvédő kedden Szombathelyen folytatja szereplését, az újonc Haladás elleni bajnoki mérkőzésen, míg szerdán Kaposváron vár Magyar Kupa találkozó Molcsányi Ritáékra.

Alberto Salomoni: Másfél szetten keresztül jól játszottunk, aztán csökkent a koncentráció. Örülök a győzelemnek, készülünk a tovább, immár a Maccabi Haifa elleni decemberi CEV Kupa találkozó is figyelem fókuszában van.