A Vasas elleni győzelemmel Final Fourban a BRSE a Közép Európai Ligában

20151204 190311-cutVasas Óbuda—Linamar-Békéscsabai RSE 1:3
(22, —19, —22, —14)

Röplabda Közép Európai Liga mérkőzés.
Budapest, Folyondár utca, 300 néző. V.: Vasko, Niklova (szlovákok)

Vasas: Miklai, Sousa, Hardy, Klein, Rountree, Vacsi. Cs.: Tóth (liberó), Nagy E., Villám, Benedek. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Békéscsaba: Clement, Matic, Bodnár, Soós N., Szakmáry, Tálas.
Cs.: Molcsányi R. , Szpin (liberók), Fábián. Edző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:5, 8:6, 14:14, 21:17, 22:22.
2. szett: 3:6, 5:9, 12:16, 15:22. 3. szett: 4:3, 8:6, 16:14, 17:20, 18:22. 4. szett: 0:5, 3:8, 8:12, 9:16, 10:20.

Ez a párosítás minden sorozatban presztízs meccs és rangadó. Előzetesen mindkét fél a MEVZA Cup legjobb 4 közé jutást tűzte ki célul, a találkozó győztese nagyot lépést tesz ennek elérése felé.

A Vasas mind a négy külföldi játékosát csatasorba állította, míg a vendégek a szokásos összeállításban kezdtek. Már a bemelegítésnél tapintható volt a feszültség, annak ellenére, hogy a meccs előtti nyilatkozatban mindkét szakvezető azt nyilatkozta, hogy a jövő pénteki Magyar Kupa döntőt tartja fontosabbnak.

Csabai pontokkal indult a mérkőzés, de gyorsan reagáltak a hazaiak,Sasa Nedeljkovic viszonylag hamar ki is kérte első idejét, és liberó poszton is változtatott, Molcsányi Ritát váltotta Szpin Renáta. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a hajrához érve 22:22 állt az eredményjelzőn. Ekkor azonban elég volt egy csabai nyitásrontás és egy rossz fogadás, a hazaiak meg is nyerték az első etapot.

Nem zavarta meg a vendégeket mindez, jól kezdték a második szettet Tálasék, de a Vasas nem hagyta leszakítani magát. A csapatkapitány Soós vette vállára övéit támadásban, míg védekezésben Sarah Clement osztott hatalmas blokkokat, elbizonytalanítva ezzel a hazaiak ütőit. Beállt a hazai csapatba a frissen igazolt Nagy Eszter, azonban ez sem változtatta meg a játék képét, így egyenlített a BRSE.

{jumi [*3]}

A harmadik játszmát a fővárosi piros kékek kezdték jobban, bár a sok csabai hiba is a kezükre játszott. Aztán varázsütésre feltámadt a bajnoki címvédő és okos, taktikus játékkal megfordította az állást. Mindig volt a vendégcsapatnál olyan, aki húzta övéit, de csapatként is remekül küzdött a csabai gárda, így megnyerte a játékrészt és már csak egy szettnyire volt a végső sikertől.

A negyedik etap Tálas öt nyitásával indult. Próbálkozott a Vasas, küzdöttek a meccsben maradásért, de amikor egy hosszabb labdamenet végén a mezőny egyik legjobbja Soós, immár a sokadszorra takarta be a brazil Klein-t, akkor már érezni lehetett, hogy vendégsiker fog születni a találkozón. Így is lett, a vendégcsapat magabiztosan nyerte a rangadót.

Ezzel a BRSE őrzi makulátlan mérlegét a Közép Európai Ligában is és szinte már most biztosította a helyét a Final Fourban.

Sasa Nedeljkovic: — Újabb fontos lépést tettünk meg. Becsületesen felkészültünk és a második szettől kezdve a mi akaratunk érvényesült.