Döntőben az Ifjúságiak!

12004912 10203485650662037 8262166344875103578 nHétvégén játszották az Országos Ifjúsági Bajnokság elődöntőjének második csoportkörét, ahol a Békéscsabai Röplabda SE fiataljai az első kör hibátlan teljesítménye után a csoport éléről várhatták a folytatást.

Rögtön az első mérkőzésükön a másik nagy esélyes TEVA Gödöllői RC volt az ellenfél. A viharsarkiak két szetten keresztül jól játszottak, blokkban és támadásbefejezésben is fölé tudtak kerekedni ellenfelüknek, azonban a szettek végjátékára rendre elfogyott az előnyük, köszönhetően a 7-8 ki nem kényszerített hibának. A Pest megyeiek pedig éltek a lehetőséggel, szépen mezőnyözve fokozatosan vették át a játék irányítását, és végül három szettben visszavágtak az egy hónappal ezelőtti vereségért. A másik két találkozón papírforma eredmény született, a Palota RSC és a Kispest SE ellen is sokat cserélve már a serdülők játszottak, de így sem forgott veszélyben a csabaiak győzelme. Ezzel a csoport első két helyén egyforma eredménnyel a BRSE és a Gödöllő végzett, és jutott be a májusi hat csapatos országos döntőbe.
 

Eredmények:

Békéscsabai RSE – TEVA Gödöllői RC  0-3 (-23,-22,-15)
Békéscsabai RSE – Kispest SE            3-0 (16,11,14)
Békéscsabai RSE – Palota  RSC           3-0 (18,8,17)
 
BRSE: Petrenkó Brigitta, Oláh Blanka, Godó Panna, Petrovszki Nikolett, Turi Inez, Kardos Gréta, Gacsal Emese, Rohodi Eszter, Korniss Emese, Kanizsai Magdolna, Varga Alexandra, Petri Izabella, Boskó Lili, Glemboczki Zóra. Edző: Nagy Attila
 
Nagy Attila: Örülök a döntőbe jutásnak, és gratulálok mindenkinek. Az elvesztett mérkőzésünkön elkövetett rengeteg buta hibát nem szabad legközelebb megejtenünk, és akkor sikeresebben zárhatunk egy ilyen szoros mérkőzést.