Nincs megállás! Hatalmas küzdelemben nyert rangadót a BRSE!

20160221 184111Újpesti TE—Linamar-Békéscsabai RSE 1:3 (—22, 19, —14, —16)

Röplabda NB I-es női mérkőzés. Budapest, Tungsram csarnok, 500 néző. V.: Adler, Szabó Zs.

UTE: CESLJAR, Lakatos, Iricanin, HEADEN, Leidgeb, Lutter. Cs.: Kötél (liberó), Stancliff, Háfra. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Békéscsaba: Szakmáry, Clement, TÁLAS, Bodnár, SOÓS, Matics. Cs.: Szpin, MOLCSÁNYI (liberók), Fábián, Korniss. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 9:8, 19:21, 22:22, 2. játszma: 1:3, 4:4, 6:5, 8:10, 14:10, 21:16, 24:19. 3. játszma: 4:2, 5:6, 7:9, 9:15, 10:18, 14:24. 4. játszma: 5:4, 5:8, 6:10, 9:14, 15:22, 16:24.

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, sok békéscsabai választotta vasárnapi programnak, hogy elkísérje frissen kupagyőztes kedvenceiket az Újpest elleni rangadóra, amelyet a hazaiak kezdtek jobban, a vendégek szekerét Soós tolta ebben a szakaszban. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Sasa Nedeljkovic időkéréssel próbálta felrázni övéit. A hajrában 22:22 állt az eredményjelzőn, de a vendégek tudtak higgadtabbak lenni és megnyerték a játékrészt.

A második szettben folytatódott a heroikus küzdelem. Előbb a BRSE vezetett, majd fordulat állt be. A vendégek feladót cseréltek, de a pontatlan nyitásfogadás és a buta hibák megpecsételték sorsukat, így egyenlített az UTE.

A harmadik etap eleje minden eddiginél nagyobb küzdelmet hozott. Soós továbbra is ellenállhatatlan volt, de amikor felzárkózott mellé az addig halványabb Szakmáry, akkor ellépett a Csaba. Próbáltak tapadni a fővárosiak azonban ekkor már nem találták az egységesen küzdő és több remek egyéni teljesítményt felvonultató vendégek játékának ellenszerét, így ismét a bajnoki címvédőnél volt az előny.

A negyedik játékrészben az amerikai Headen tartotta meccsben egy ideig a hazaiakat, azonban a vendégekben is volt még tartalék. Molcsányi többször is elérte az elérhetetlen. Huszáros hajrát nyitott a szurkolói által űzött vendégcsapat, amellyel megnyerte a mérkőzést, így szinte bizonyosan az élen zárja az alapszakaszt. A BRSE győzelmi sorozata immár 19 mérkőzést számlál.

Folytatás szerdán Békéscsabán, ahol a Közép Európai Liga keretei között az osztrák bajnok Schwechat vár a csabai gárdára. A klub tájékoztatása szerint ezen meccs előtt köszöntik hazai közönség előtt a Magyar Kupát elhódító csapatot.

Mestermérleg:

Milodanovics Andrea: — Arra készültünk, hogy megnehezítjük a magyar bajnok és kupagyőztes Békéscsaba dolgát, ez két szetten keresztül sikerült is.

Sasa Nedeljkovic: — Sokat kivett a csapatból a sorozatterhelés, szoknunk kell az ilyen hőfokú mérkőzéseket, hiszen a rájátszásban ez vár ránk. Az első két szettben nagyon nagy volt a küzdelem, a folytatásban már a mi akaratunk érvényesült.

{jumi [*4]}