Szenzációs évzárás! Zágrábi győzelmével vezeti a Közép Európai Ligát a BRSE!

MLADOST ZAGREB (horvát) – LINAMAR-BÉKÉSCSABAI RSE 1:3 (-22, -20, 24, -12)

 

Zágráb, 200 néző. V: Novak, Tomec (szlovénok)20151230 202008-cut

 

Mladost Zagreb: Peric, Vrbanc, Bozic, Vugec, Mlinar, Strunjak. Csere: Culo (liberó), Becic, Lukic.Edző: Edo Klein

 

Békéscsaba: Tálas, T. Matic, Bodnár, Soós, Szakmáry, Clement. Csere: Molcsányi R., Szpin (liberók), Fábián F., Korniss. Edző: Sasa Nedeljkovic

 

Az eredmény alakulása:
1. játszma:
 8:4, 12:14, 22:20. 2. játszma: 4:10, 14:7, 14:15, 16:20. 3. játszma: 9:8, 12:12, 20:20, 24:24. 4. játszma: 3:4, 6:9, 9:15, 10:17, 11:22.

 

Nem sokat puhatolóztak a felek, már a mérkőzés elején komoly adok-kapok alakult ki. Aztán néhány ponttal elléptek a hazaiak, Sasa Nedeljkovic magához is rendelte övéit. A tegnap tompán mozgó Soós fújt riadót és három bombája után már egyenlő volt az állás, sőt amikor a másik nehéztüzér Szakmáry is belemelegedett, átvette a vezetést a BRSE. 20:20-ról kezdődött a hajrá, majd 22:22-nél Bodnár két ászt nyitott, majd egy okos ejtés pontot tett a szett végére.

 

Magas színvonalú játékot hozott a 2. etap is. A vendégek remek mezőnymunkával hatástalanították a horvát támadásokat, működött a blokk is és hatékonyak voltak a támadások. Ennek köszönhetően ellépett a vendégcsapat, azonban nem adta fel a Mladost és egy 5:0-ás rohanással megközelítették Molcsányiékat, majd 16:16-nál egyenlítettek is. Aztán rátett egy lapáttal a magyar bajnok és hősies küzdelemben hozta a második szettet.

 

A 3. játékrész méltó volt az első kettőhöz. A röplabdázás, szinte minden szépségét bemutatták a felek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. 18.18-nál tapintható volt a feszültség, a hazaiak két szettlabdát harcoltak ki, amelyet még hárítottak a vendégek, de ezt követően már nem volt ellenszer, így szépített a Zágráb.

 

Nem lassítottak a csapatok, folytatódott a heroikus küzdelem. Fáradtak a szlovén játékvezetők is, akik rendre a csabaiak kárára tévedtek. De ez sem törte meg a BRSE lendületét, mindig volt valaki, aki a menet élére állt. Amikor 10:19-nél a frissen beállt Korniss ász értékűt nyitott, akkor lehetett érezni, hogy eldőlt a csata. Így is lett a csabaiak egy parádés mérkőzésen kerekedtek felül, a jól játszó ellenfelükön. 

 

A BRSE így 100%-os mérleggel áll a Közép Európai Kupában, amely hatalmas dicsőség és méltó a klub 2015-ös teljesítményéhez. 

 

MESTERMÉRLEG:

 

Edo Klein: – A három egyes eredmény reális képet fest a két csapat közötti különbségről, ellenfelünk ennyivel jobb nálunk.

 

Sasa Nedeljkovic: – Az első két játszmában jól ment a játék, hoztuk azt a magas szintet a nyitásokban és a blokkmunkában, mint ami az elmúlt hónapokban jellemezte a csapatot. A harmadik szettben görcsössé váltak a játékosok, de a negyedikben ennek már nyoma sem volt, csak egy hibát vétett a gárda. Jó évet zárunk, négy sorozatban játszottunk és álltunk helyt.