Úton a triplázás felé, zsinórban harmadszor bajnoki döntőben a BRSE!

JRKLinamar-Békéscsabai RSE—Jászberényi RK 3:0 (14, 14, 20)

NB I-es női mérkőzés, elődöntő, 3. találkozó. Békéscsaba, 1000 néző.
V.: Adler, Ujházy.

Békéscsaba: Soós, SZAKMÁRY, Clement, TÁLAS, Matic, BODNÁR. Cs.: Molcsányi, Szpin (liberók), Nagy V., Holst. Edző: Sasa Nedeljkovic.

Jászberény: BLEICHER N., Takács B., Mishonova, Brkovic, Pintér, Gardovic.
Cs.: Lékó (liberó), Borsos, Krstojevic, Bleicher R., Gregor. Edző: Deme Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:1, 6:3, 16:3, 20:7, 23:12. 2. szett: 2:1, 4:4, 7:5, 11:7, 17:12, 23:14. 3. szett: 1:3, 4:7, 7:9, 11:9, 14:10, 17:13, 21:16, 23:20.

Pénteki idegenbeli győzelmével hatalmas lépést tett a BRSE a fináléba jutás felé, fogadkoztak Soósék, hogy vasárnap lezárják a párharcot. Ennek megfelelően koncentrált és erőtől duzzadó játékkal vetették bele magukat a küzdelembe, amelyhez a vendégek csak asszisztálni tudtak. A röplabda szinte minden szépségét bemutatta a csapai csapat, amelyet a szép számú közönség vastapssal honorált.

A második szettben rátett egy lapáttal a Jászberény, melyből élvezetes meccs kerekedett. Sasa Nedeljkovic bátran cserélt, a beszálló játékosok is tartották a szintet, melynek köszönhetően meglépett a csabai gárda. Pazar labdamenetek tarkították a küzdelmet, amelyből rendre a hazaiak jöttek ki jobban. Próbálkoztak a vendégek, azonban a játék minden elemében jobb volt a BRSE, amely magabiztosan hozta az etapot.

A harmadik játszmában egy darabig a vendégek vezettek, azonban még idejében észlelt a BRSE és fokozatosan átvéve az irányítást magabiztosan nyerte meg az összecsapást, mely végén a publikum hosszú percig ünnepelte kedvenceit.

Az egyik fél három nyert mérkőzéséig tartó párharcában 3:0-ra győzött a Békéscsaba és jutott a döntőbe. Az ottani ellenfél kiléte még nem ismert, hiszen némi meglepetésre az Újpest nyerni tudott a Vasas otthonában, így csütörtökön a negyedik meccsel folytatják a felek.

Sasa Nedeljkovic: — Úgy készültünk fel az elődöntőre, hogy ha kell, képesek legyünk öt meccset és akár huszonöt szettet is játszani. Már a jászberényi mérkőzés után megbeszéltük, hogy ma kihasználjuk a „meccslabdát”, ami sikerült is. Jól játszottunk.

Deme Gábor: — Elismerésem a Békéscsabának!

{jumi [*3]}