U19-es bajnokság: csoportgyőztesként várjuk az elődöntőt

U19-es bajnokság: csoportgyőztesként várjuk az elődöntőt

A Békéscsabai Röplabda SE az ifjúsági korosztályban eddig hibátlan mérleggel szerepelt, a középszakasz előző csoportmérkőzésein két szettveszteség nélküli győzelemmel kezdett, az MTK és a Felsőváros Székesfehérvár ellen. A hétvégi fordulóban ezúttal Budapesten az MTK otthonában kellett pályára lépnie a fiataloknak. Ezúttal sokkal kiegyensúlyozottabb mérkőzéseket láthatott a publikum, hiszen az első találkozón az MTK 3-1-re maradt alul a Székesfehérvár ellenében, s ezután következett a csoport rangadója, amelyen egy jó iramú és harcos mérkőzésen csak az ötödik szett hozott döntést.

Jól kezdett a Fehérvár, így Nagy Attila 6-10-nél már második idejét volt kénytelen kikérni. Megrázták magukat a lányok és egy huszáros rohammal előbb egyenlítettek, majd a szett végjátékában kihasználva ellenfelük hibáit gyakorlatilag simán szereztek vezetést (25-18).

A második szett kezdése az elsőét idézte, 0-4-nél ismét viharsarki idő következett, majd egyenlítés. Kiegyenlített játék folyt ekkor a pályán, egyik csapat sem tudott jelentős előnyt szerezni, bár többnyire a dunántúliaknál volt az előny. A végjátékban 23-23-nál előbb egyenlített a BRSE, majd nem tudta kihasználni szettlabdáját s ez megbosszulta magát, két ütőhiba tett pontot a szettre. (27-25).

A harmadik szett nagy csabai fölényt hozott, ekkor játszottak a legjobban Boskó Ágiék. A stabil alapjáték eredményes támadójátékkal párosult, így ez lett a legsimább szett a meccsen. (25-16).

A negyedik felvonás is nagy csatát hozott, ismét rosszul kezdett a BRSE, s ez meg is bosszulta magát, hiszen végig csak futottak az eredmény után, s ebben a periódusban a jól játszó Székesfehérvár ezt ki is használta. A szett végén még egyszer megrázta magát a csabai alakulat, de fordítani nem sikerült (20-25).

Jöhetett a döntő szett, melyet a mérkőzés során először a BRSE kezdett jobban, 6-2, és 7-4 is volt az állás, de még a térfélcserénél is a csabaiak mentek kettővel, 11-11 után azonban két labdamenetben is hibáztak, így a Székesfehérvár jutott meccslabdákhoz (12-14), majd az elsőt értékesíteni is tudta határozottabb támadásbefejezésének köszönhetően.

A nap utolsó meccsén, szintén döntő szettben dőlt el a mérkőzés. a BRSE az előző kétórás csata után fáradtabban, és a szoros vereség miatt kicsit kedvetlenebbül röplabdázott. A házigazdák is és a csabaiak is változtattak a kezdőjükön, több cserejátékos is lehetőséget kapott. A viharsarkiak végül 1-2 után megrázták magukat és két simább szettben fordítottak így mérkőzés megnyerése mellett a középszakasz csoportgyőzelmét is begyüjtötték. Folytatás februárban az elődöntőkkel.

Eredmények

Békéscsabai RSE – Felsőváros Székesfehérvár 2-3 (18,-25,16,-20,-12)

Békéscsabai RSE – MTK Budapest 3-2 (-17,18,-26,15,12)

A csoport végeredménye

1. Békéscsabai RSE 7 pont 11-5 szettarány

2. Felsőváros Székesfehérvár 7 pont 9-6 szettarány

3. MTK Budapest 4 pont

BRSE: Boskó Ágnes, Szűcs Gréta, Sebestyén Flóra, Héri Sára, Veres Cintia, Araczki Gyöngyvér, Fábián Kata, Tatár Gréta, Kertész Petra, Rády Boglárka. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Kicsit akadozott ma a gépezet, több játékos teljesítménye is elmaradt attól, ami kellett volna az első meccs megnyeréséhez. Gyakorlatilag minden szettben rosszul kezdtünk, s a felzárkózás, illetve a kettőzött erőfeszítés néha elvette a könnyedséget a játékunkból. Több lehetőségünk is volt simán nyerni a találkozót, de ellenfelünk jól játszott és megérdemelte a győzelmet. A második találkozón igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget adni, de azok, akik zsinórban kellett 10 szettet játszanak kissé elfáradtak, így szorosabban alakult, mint vártuk. Örülök a győzelemnek, és annak is, hogy jó meccseket tudtunk játszani!