Új év, változatlan célok!

Új év, változatlan célok!

MEVZA CUP: a Slavia Bratislava érkezik csütörtökön.

Alig halkultak még el a szilveszteri tűzijáték hangjai, máris a szurkolók dobjaitól és biztatásától lehet hangos a csabai katlan, hiszen a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE a MEVZA Cup keretein belül a Slavia Bratislava együttesét fogadja.

A 2017-es esztendő nem mindennapi bejelentésekkel ért véget Békéscsabán, többek közt az is eldőlt, hogy a MEVZA Cup sorozat négyesdöntőjét a BRSE rendezheti, tehát ennek tudatában készülhet a magyar bajnokcsapat a szlovák címvédő ellen. Ezzel a hatalmas sportdiplomáciai sikerrel az is eldőlt, hogy a sorozat címvédője már biztosan tagja a márciusi Final Fournak.

A BRSE játékosai a karácsonyi pihenőt követően még szilveszter napján is két tréninggel készültek a találkozóra. Az ellenfél még nyeretlen, az idei sorozatban, sima vereséget szenvedett a Fatum Nyíregyháza és az Olomouc csapataitól, kicsit szorosabbat a másik pozsonyi alakulattól, és egy öt szettes vereséggel hagyta el a pályát a szlovén Calcit Kamnik ellenében. Ezzel a teljesítménnyel a kilencedik helyet foglalják el a MEVZA tabelláján. A Linamar-BRSE ugyanezen mérlege hat mérkőzésből négy győzelem és a tabella második pozíciója, így kijelenthető, hogy a mérkőzés egyértelmű esélyesének Alberto Salomoni csapata számít.

A találkozó 2018. január 4-én, 18.00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Jegyek elővételben a www.tixa.hu/brse oldalon, és a mérkőzés napján, a helyszínen válthatók.