Újabb éremért száll harcba gyermek csapatunk a hétvégi siker után!

OGYB 2017smA minik, az ifik és a juniorok után most a gyermek csapatunk országos döntője következik hétvégén. Korábbiakkal ellentétben most nem kell utazni a BRSÉ-nek, hiszen hazai pályán lépnek pályára lányaink, a jól megszokott egyetemi csariban.

Fantasztikus csata várható ebben a korosztályban is, ahol a csabaiak keret tele válogatott játékosokkal, de ezt több csapat is elmondhatja magáról. A lányoknál a legnagyobb esélyes a Székesfehérvár, amely egylet az év folyamán a legtöbb tornát nyerte és a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta. Mögöttük a Gödöllőnek a Vasasnak és természetesen a Békéscsabai RSÉ-nek van a legnagyobb esélye elkapni a Fejér megyeieket, de a Nyíregyháza és az UTE is meglepetést okozhat még.

Nagy Attila most is nagyon szépen összerakta csapatát, amelyet sérülések hátráltatták, de most itt már mindenki a legjobbját szeretné nyújtani, hiszen ez az év utolsó versenye, a hatos döntő!

Fiúk mezőnyében Szolnok és Kecskemét a két korábbi, sikeres “motoros”, de most a MAFC, a Sümeg, a Malév és a Pénzügyőr szeretné meglepni az esélyeseket, fellépni a dobogó bármelyik fokára, de lehetőség szerint a legmagasabbra.

A BRSE szombaton kezdi meg a küzdelmet, amikor is az UTE lesz az ellenfél 10:00-kor, majd délután 16 órakor a Vasas következik.

Vasárnap délelőtt a keresztjátékok, míg délután már az elődöntők következnek. Hétfőn a helyosztókkal fejeződik be az országos finálé.

Brózik Tibor Emléktorna. Gödöllő, 2017.május 28. Gyermek korosztály.

20170527 190647-smGyermek csapatunk az országos döntő előtt egy héttel, Gödöllőre látogatott, hogy a Brózik Tibor emléktornán szerepeljen. A gödöllői röplabdázás egyik alapítója előtt tisztelegtek a meghívott csapatok. A házigazdán kívül a BVSC, a Szombathelyi SE, és a Békéscsabai RSE fiataljai ütötték a labdát. A négy csapat két nyert szettig tartó körmérkőzését hibátlanul zárták a csabai lányok, így eldőlt, hogy a második helyezett Gödöllővel vívhatnak este egy immár három nyert szettig tartó döntőt. Miként a csoportmérkőzésen, a döntben sem remegtek meg a csabai kezek, és szép, magabiztos játékkal nyerték meg a felkészülési tornát. Boskó Ágnes a legjobb irányító, Kertész Petra a legjobb védekező, míg Araczki Gyöngyvér a csapat legjobbja különdíjban részesült. A mutatott játék bizakodásra adhat okot, a június 03-05-én rendezendő OGYB döntő előtt, melynek a BRSE lesz a házigazdája.

 

 

Eredmények:

Békéscsabai RSE – SZOSE 2-0 (14,15)
Békéscsabai RSE – Gödöllői RC 2-0 (14,19)
Békéscsabai RSE – BVSC 2-0(23,11)

Döntő:

Békéscsabai RSE – Gödöllői RC 3-0 (15,13,15)

BRSE: Araczki Gyöngyvér, Boskó Ágnes, Fábián Kata, Gellén Viktória, Ketész Petra, Nagy Rebeka, Rády Boglárka, Szűcs Gréta, Tatár Gréta, Veres Cintia. Edző:Nagy Attila

Nagy Attila: – Szépen játszottak ma a lányok, sokszor nyomás alatt is, aminek nagyon örülök. Vannak még javítani való játékelemek, de a döntőre remélem minden összeáll.