Újabb győzelem a Nyíregyháza ellen

Újabb győzelem a Nyíregyháza ellen

U21-es rangadót rendeztek szombaton az NB2 keleti csoportjában, ahol a BRSE a Nyíregyházát fogadta. Egy éve U19-ben a bajnoki elődöntőben találkozott a két gárda, ahol a szezon legnagyobb összecsapását játszották a lányok. Döntő szettben 19-17-re nyertek a csabaiak és jutottak a fináléban, ahol a Vasastól szenvedtek vereséget, s lettek végül ezüstérmesek.

Nagyszerűen kezdett a békéscsabai egylet, hiszen könnyedén behúzta az első etapot. A folytatásban visszaesett a koncentráció, amit ki is használtak a nyírségiek, két szettet nyertek zsinórban és átvették a vezetést. Negyedik játszmában a békéscsabai libero Juhász Réka lett rosszul ezért Ludmán Réka vette át a posztját. Nagyon összekapta magát a csapat, nyerte a negyediket, és mint egy nappal korábban a felnőttek egyenlítettek, jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

8-4-es BRSE előnnyel fordultak a gárdák, onnan egy pontra feljött a Nyíregyháza, de ismét robbantott a Csaba és nagyszerű mezőnymunkával, parádés támadásokkal pontot tettek a kétórás csata végére.

Békéscsabai RSE – Nyíregyháza 3-2 (21, -20, -21, 21, 9)

NB2/U21-es bajnoki mérkőzés
Békéscsabai RSE: Petrenkó, Glemboczki, Kárnyáczki, Szedmák, Héri, Szentesi P. Csere: Juhász (libero), Szentesi R., Lőrinczi, Ludmán, Félix, Pavlik. Edző: Leiszt Máté.

Leiszt Máté: Nehéz mérkőzést játszottunk egy nagyon lelkes Nyíregyháza ellen. Hullámzó volt a teljesítményünk, főleg nyitásban nem voltunk hatékonyak, amit az ellenfél szépen kihasznált. Amikor megtaláltuk a nyitásaink ritmusát, feljavult a játékunk és végül sikerült megnyerni a mérkőzést.