Újra hazai pályán – újra nemzetközi porondon!

MEVZA Cup torna Békéscsabán!

MEVZA round3-2017

Parádés teljesítményt nyújtva győzött szerda este Stara Pazovában a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE együttese a CEV Kupa legjobb 16 közé kerülésért vívott párharc első mérkőzésén. A viharsarkiak szerbiai győzelmére a nemzetközi sajtó is felkapta a fejét, hiszen előzetesen a házigazdák sikerérét jövendölték. A külföldi fogadóirodák kínálatában 1,2-szeres pénzt ért a hazai, míg 4-szeres volt a vendég győzelem szorzója.

Rio ezüstérmesének bajnoki listavezetőjét fektette két vállra a csabai alakulat, olyan erőtől duzzadó és pontos játékkal, amelynek nem találta ellenszerét a Jedinstvo. Így hatalmasat léptünk előre a továbbjutásról szőtt álmaink útján. Nincs megállás azonban, hiszen alig halkultak el a csabai fanatikusok dobjai, máris lehet újra írni a szurkolói nótákat, hiszen hétfő este kezdetét veszi egy másik nemzetközi sorozat tornája, amely ezúttal is Békéscsabán kerül megrendezésre. A két ünnep közötti MEVZA Cup tornához hasonló szisztémával kerül megrendezésre a mostani is. Hétfőn este a szlovák bajnokság egyik reprezentánsa, a BVK Bratislava ellen kezdenek a viharsarkiak, majd szerdán a csehek egyik csúcs csapata, a VK UP Olomouc lesz Molcsányiék ellenfele. A két találkozó között pedig a két vendég csapat csatájára látogathatnak ki a szurkolók.

A sorozatban jelenleg második helyen álló BRSE egyértelmű célja a győzelem mindkét mérkőzésen, hiszen ebben az esetben szinte karnyújtásnyira kerül a hőn áhított Final Four.

A bajnokcsapat menedzsmentje benyújtotta a négyesdöntő megrendezésére vonatkozó pályázatot. A hírek szerint Zágráb személyében komoly riválisa is akadt a csabaiaknak, hiszen a horvát főváros jelentős anyagi vállalást is tett, arról nem is beszélve, hogy az elbírálásnál fontos pozíciókban ülő sportdiplomaták között is többen a déli szomszédaink holdudvarához köthetőek. Mindez persze, nem jelenti azt, hogy a BRSE feladta volna az erre vonatkozó álmait, sőt minden lehetséges eszközzel küzd, hogy Békéscsabára hozza az eseményt. A mostani mérkőzéseken is nagy számú szurkolót várnak a lelátóra a klub vezetői, hiszen a sikeres pályázat egyik sarokpontja lehet a találkozók nézettsége.

A csapatkapitány Soós Niki nyilatkozata:

– Remekül indult az esztendő számunkra, hiszen a nyíregyházi MK elődöntő jó teljesítményét tudtuk fokozni, és egységes, koncentrált játékkal meglepni a szerb listavezetőt szerdán a CEV Kupában. Tudjuk, hogy nem lefutott még a párharc, de most csak az előttünk álló feladatokkal foglalkozunk, hiszen hétfőn és szerdán is nagyon fontos összecsapás vár ránk. Az egyesület egyértelmű elvárása a csapattal szemben, hogy jusson döntőbe a MEVZA Cup sorozatban. A Final Fourba jutáshoz le kell győznünk szlovák és cseh ellenfelünket is, amely nem ígérkezik könnyű feladatnak, de készen állunk a megmérettetésekre. Egyben van a csapat, jót tett az önbizalomnak az előző két mérkőzés sikere. Várjuk szurkolóinkat, remélem ismét sokan lesznek a lelátókon és fantasztikus hangulatot teremtenek.