Vasárnap a döntő a tét!

brse - maribor 1Az elődöntő második mérkőzésén Jászberényben diadalmaskodó Linamar – Békéscsabai Röplabda SE számára elérhető közelségbe került a döntőbe jutás, miután idegenben is szettveszteség nélkül győzedelmeskedett. A pénteki mérkőzésen az eddigiektől eltérően, ezúttal az utolsó szett lett szoros, a kétszettes előnyt könnyen elérő kék fehérek, kicsit belealudtak a meccsbe. Azonban Tálaséknak ezúttal is helyén volt a szívük és ismét 23-nál kapcsoltak egyel feljebb, begyűjtve ezzel a győzelemhez szükséges harmadik szettet is. A bajnokcsapat ezúttal jobban játszott, mint az első mérkőzésen, Molcsányi nem ismert elveszett labdát, Bodnár és Clement hihetetlen blokkteljesítménnyel állt elő, a Matic vezette nehéztüzérség pedig ellentmondást nem tűrő offenzívát vezetett, így megérdemelt csabai siker született. A harmadik találkozón nem is lehet más cél, mint lezárni az elődöntőt, és teljes erejükkel, figyelmükkel a döntőre koncentrálni. A párharc kezdetén is a bajnoki címvédő volt az esélyesebb, most két mérkőzés után pedig már nincs ember a földön, ki ne a csabai hölgyeket várná a fináléba. Ettől függetlenül, csak erre a meccsre szabad most fókuszálnia Sasa Nedeljkovic alakulatának, hiszen a Jászberény jó csapat, bizonyította már több szettben is, hogy képes küzdeni, összeszedetten és jól röplabdázni, így már a mérkőzés elején kelleni fog a stabil, kemény csabai játék, és kelleni fog a csabai publikum tömege és hangereje a katlanba.

A résztvevők meglátásai a harmadik mérkőzés előtt:

Tálas Zsuzsanna: Úgy gondolom a második győzelemmel nagy képest tettünk a döntőbe jutásért, de nem szabad otthon hazai pályán sem kiengedni. Abban az esetben, ha tudjuk tartani a jó nyitásokat és a remek blokkot a vasárnapi mérkőzésen, az nagyban segíthet nekünk a győzelem kiharcolásában.

Szpin Renáta: Nagy előnyt szereztünk ezzel a győzelemmel! Jól felkészültünk az ellenfélből! Taktikusan és fegyelmezetten röplabdáztunk. A nehezen már túl vagyunk, hiszen idegenben is tudtunk nyerni. Hétvégén be szeretnénk fejezni a párharcot! Vasárnap a csarnokba mindenki, aki csabai!!

Kormos Mihály szakmai igazgató: Nagyon szépen, taktikusan röplabdáztunk a második mérkőzésünkön. Frissek voltunk, remekül blokkoltunk, megszűrtük a berényi támadásokat, nyitás-nyitásfogadásunk szinte az egész meccsen jól működött. A második szett végén a nagy előny tudatában kiengedtünk kicsit, ami megbosszulta magát. Ellenfelünk megérezte és abban a pillanatban élt is vele. Izgalmassá, szorossá tettük a harmadikat. Jó formában vagyunk. Remélem, sokan kijönnek megnézni lányainkat vasárnap, ahogy bejutnak a döntőbe.