Vasárnap jöhet a tripla-dupla Érden!

Vasárnap jöhet a tripla-dupla Érden!

A Magyar Kupa döntőjét sorrendben harmadszor nyerheti meg a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE, amely győzelmével az idei szezonban duplázhatna a kupasikereket tekintve. A címben szereplő, a kosárlabdázásban ismert kifejezés a viharsarki lányok sikertörténetének summázata lehet, amennyiben a hazai versengés vasárnap esti érdi fináléjában békéscsabai kezek emelhetik magasra a győztesnek járó serleget.

Békéscsaba fergeteges-fenomenális hétvégén van túl, hiszen a Volkswagen MEVZA Cup Final Four döntőjében közel 2000 hazai néző és a TV kamerák előtt védte meg címét, egy olyan mérkőzésen, amelynek hangulata, színvonala rendkívül kiélezett és magas volt. A döntő kiváló megrendezése újabb hatalmas elismerést hozott a BRSE menedzsmentjének, hiszen a klub több elismerést, gratuláló üzenetet kapott a határainkon túlról is, illetve a három vendégcsapat vezetése is kiválóra értékelte a csabai körülményeket! Nincs és nem lehet megállás az idei első teljesített célkitűzés után, hiszen Molcsányi Ritáék keddtől kezdve már a vasárnapi MK döntőre koncentrálnak, ahol az idei kihívó a Fatum Nyíregyháza szeretné megfosztani őket az elmúlt két évben őrzött serlegtől.

Szabolcsban nagyon komolyan gondolják, hogy idén mindkét sorozatban megdöntik a viharsarki egyeduralmat. Céljaik eléréséért kissé szokatlan módon a kupadöntő előtt váltották le az eddigi vezetőedzőt, a Ciprusról hazatérő Hollósy László foglalhatja el a kispadot, azonban Horváth András sem távozik a klubtól, ő lesz a másodedző ezután. Az érdekes húzás elsülhet jól is és rosszul is, egy azonban bizonyos: a BRSE ettől függetlenül esélyese a párharcnak, a friss nemzetközi kupagyőzelem még jobban összekovácsolta a csapatot, és vasárnap este az Érd Aréna küzdőterére egy elszánt, a címét megtartani akaró egységes csapat fog megérkezni,akiket minden bizonnyal több száz békéscsabai fanatikus fog biztatni.

Alberto Salomoni gondolatai a finálé előtt:

“A csapat éhes az újabb sikerre, hajtja őket a triplázás vágya. A Nyíregyháza motivált, erős ellenfél, de bízom a játékosokban, akik a legjobbjukra törnek majd vasárnap is. Győzni megyünk Érdre!” – mondta az olasz vezetőedző.