Versmondásból is jelesre vizsgázott a BRSE

Versfolyam2017József Attila születésnapján, a magyar költészet napján, idén is megrendezte a 24 órás Versfolyamot a Jókai Színház.

Immár hatodik éve verselnek együtt politikusok, közéleti személyiségek, művészek, sportolók, alkalmi társulások, iskolások, óvodások a teátrumban. Minden órához kötődik egy díszvendég, akihez házigazdát rendel a színház.

Kedden 15 órától Baran Ádám klubelnök volt a házigazda, míg a díszvendég a Békéscsabai Röplabda SE bajnokcsapatának és utánpótlásának játékosai.

A felnőtt együttesből Tálas Zsuzsanna szavalta el Márai Sándor, Mennyből az angyal című alkotását, Bodnár Dorottya egy Csokonai művet, Ludmán Réka pedig Juhász Gyula költeményét mondta el. Igazi kuriózum volt Sarah Clement, aki magyarul verselt egy Petőfi művet a közönség vastapsa keretében.

Ezt követően az utánpótlás vette birtokba a színpadot. Nagy Attila vezetésével, – aki gyerek korában szavalóversenyt is nyert – gyönyörű költeményekkel örvendeztette meg a hallgatóságot Majoros Boglárka, Lagzi Dóra, Szűcs Gréta, Endrődi Hanna és Kruzslicz Violetta.

Az eseményen forgatott a BRSE TV stábja is, így a következő adásban láthatják az összefoglalót az érdeklődők.