Zajlik a “Vízmű” tornacsarnokának fejlesztése

Zajlik a “Vízmű” tornacsarnokának fejlesztése

Jelentős beruházások a békéscsabai röplabdázás bölcsőjében

A Modern Városok Program keretében kapott támogatást Magyarország Kormányától Békéscsaba Megyei Jogú Város, a Békéscsabai Röplabda Akadémia infrastruktúrális feltételeinek javítása céljából, melynek keretében a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma (köznapi elnevezésén a Vízmű) tornacsarnoka újul meg.

A fejlesztés során korábbi elavult világítást, fejlett LED technológiára cserélték, térelválasztó került beszerelésre, így kettéosztható lesz a küzdőtér, valamint jelenleg zajlik az új, modern, öntött sportpadló lefektetése, mely jóval egészségesebb a balesetveszélyessé vált elődjénél.

Talán kevesen tudják, hogy ezt a termet szokás a békéscsabai röplabdázás bölcsőjének is titulálni, hiszen a legendás Buzássy Béla vezetésével komoly munka folyt itt hajdanán. Valamint a 2000-es évek végén az élvonalba feljutó BRSE itt játszotta egy darabig a mérkőzéseit.

“Büszkék vagyunk a múltra, szeretnénk ápolni a hagyományokat, illetve a jövő generációjának méltó feltételeket teremteni. A küzdőtér hamarosan megújul, május hónapban már birtokba vehetik a diákok és a sportolók. De nem állunk meg itt, már tervezzük a további ütemeket, amelyek során korszerűsíteni kívánjuk az öltözőket és a kiszolgáló helységeket, illetve a nyílászárókat, valamint a külső homlokzatot is. Külön köszönjük Mucsi Balázs főigazgató úr és Szarvas Péter polgármester úr segítségét és közbenjárását, mindketten elkötelezettek a sport infrastruktúra fejlesztések iránt.” – mondta Baran Ádám a BRSE elnöke.