Tarolt a BRSE az élsportolói fogadáson

Hagyományosan az adventi időszakban kerül sor a békéscsabai városházán az aktuális évben itthon és külföldön is sikeres megyeszékhelyi sportolók elismerésére.

A megjelent sportolókat és edzőket Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte, aki megjegyezte, hogy ezek a fiatalok tudják, milyen győzni és milyen veszíteni, esetleg fontos versenyeken megsérülni.

Levetítették a kora tavasszal készült ünnepi felvételeket, amikor a Szent István téren a magyar bajnok Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapatát köszöntötték. „A Békéscsabai Sportjáért” elismerést a közgyűlés egyhangú döntése alapján, a Békés megyei sporttörténelmet író NB I-ben aranyérmes békéscsabai röplabdacsapat stábjának és csapatának nyújtották át. A tavaszi nagy tett óta újabb fejezetet írt a csapat, a klub képzeletbeli könyvébe: Soós Nikolették néhány hete a nemzetközi Challenge Kupában tették le a névjegyüket, s jutottak a 16 közé.

„Önökkel együtt mi is győztesnek érezhettük magunkat!” — mondta Szarvas Péter.

„A Békéscsaba Sportjáért kitüntetésben részesülő BRSE vezetésének, edzőinek és játékosainak ezúton is külön gratulálok. Az új menedzsment, új szemléletet hozott, amely az idei év magyar bajnoki címéhez vezetett és a nemzetközi mezőnyig repítette a csapatot, ahol a lányok ismét remekül teljesítettek, így a jövő év elejétől továbbra is a nemzetközi Challange Kupában biztathatjuk őket.” – zárta gondolatait a városvezető.

A 2008 őszén megalakult Sportszakmai Tanácsadó Testület is minden évben megválasztja az év békéscsabai legjobbjait. Az év csapata a Békéscsabai Röplabda SE, az év edzője Kormos Mihály, az év támogatója a Linamar Hungary Zrt. lett.

élsportolói 1 élsportolói 2