Ezüstérmek Jászberényből.

Kihasználva a tavaszi szünetet, Jászberényben rendezték meg azt a mini tornát, melyre a szervezők, az ország jelenlegi legerősebb csapatai közül igyekeztek mindenkit meghívni. A 16 csapatos tornán 8 egyesület 2-2 csapattal képviseltette magát. A csapatok legjobbjai az A osztályban,mig a második vonal a B osztályban, azonos menetrend és forgatókönyv szerint mérte össze a tudását. A Békéscsabai Röplabda SE első számú alakulata a csoportmérkőzések alatt a Jászberény, a Miskolc és a Nyíregyházi Móricz csapatait fektette két vállra, így csoportgyőztesként várta ellenfelét az elődöntőben, ahol a Vasassal mérkőzött meg. Érdekesség, hogy a kettes csapat hasonló teljesítménnyel szintén csoportgyőztesként ugyancsak a Vasassal játszotta az elődöntőt. Mindkét csapat győztesen jöhetett le a pályáról és a döntőben a Székesfehérvár ellen kellett játszaniuk.
Az egyes csapat hatalmas csatában, a torna legszínvonalasabb mérkőzésén alul maradt, jellemző a csata mértékére hogy az első szett 27-25-el lett a Fejér megyeieké. A kevesebb hibát vétő fehérváriak így megérdemelten lettek tornagyőztesek. Mindkét korosztályban így alakult, hiszen a kettes csapatok döntőjét is, igaz azt döntő szettben de  a Székesfehérvár nyerte meg, így a BRSE két ezüstéremmel gazdagította a mini korosztály idei éremkollekcióját.

Budapest Bank BRSE:

‘A’ csapat: Kertész Petra, Veres Cintia, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Boskó Ágnes, Török Boglárka. Edző: Nagy Attila

‘B’ csapat: Gellén Viktória, Tóth Fanni, Illés Eszter, Nagy Rebeka, Jánk Dzsenifer,Horostyák Cintia.Edző: Nagy Attila

Különdíjasok: Veres Cintia és Gellén Viktória

Nagy Attila értékelése: Mindkét csapat jól teljesített ezen a versenyen, összeszedetten tudtak röplabdázni a lányok, azonban a döntőkre kicsit elfogyott a figylem. A Székesfehérvár szépen játszott, kevesebb hibával csinálták a dolgukat, és ez döntött. Jellemző volt, hogy az első szett kiélezett végjátéka 3 saját hibánkkal ért véget. Ezen kell javítanunk az országos döntőig hátralévő négy hétben. Gratulálok mindenkinek!

DSC 0411  DSC 0402