Elvette a Gödöllő pályaelőnyét és immár két lépésre a döntőtől a BRSE

TEVA-Gödöllői RC—Linamar-Békéscsabai RSE 2:3 (23, —18, 13, —14, —9)

NB I-es női röplabda-mérkőzés, elődöntő, 1. találkozó. Gödöllő, 450 néző. V.: Chaprazov, Mezőffy.

Gödöllő: Lutter 1, Széles 5, SZAKMÁRY 16, Csengeri 19, Fritz 8, Takács 5. Cs.:  Bánlaki (liberó) Kalotai, Radomszky 2. Vezetőedző: Horváth András.

Békéscsaba: SKAYHAN 4, SOÓS N. 13, Bodnár 11, RADONJICS 21, MOLCSÁNYI R. 14, Clement 8. Cs.: Szpin (liberó) Nagy V., Korniss, Bagyinka. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 7:8, 12:10, 18:16, 20:20. 2. szett: 4:7, 8:10, 18:18. 3. szett: 6:2, 8:3, 13:5, 17:7. 4. szett: 4:1, 4:8, 6:14, 9:17. 5. szett: 3:3, 5.5, 5:8, 7:13.

Fergeteges, már-már bajnoki döntőt idéző hangulat fogadta a csapatokat az egyetemi sportcsarnokban Gödöllőn, a címvédő békéscsabai együttest jelentős számú szurkoló kísérte el. A tétnek megfelelően nagy vehemenciával estek egymásnak a csapatok, a hazaiak a válogatott tengelyükkel, míg a vendégek elsősorban Molcsányi Rita támadásban nyújtott extra teljesítményével vitézkedtek. A különbséget a hazaiak javára a vendégek sorozatos nyitás rontásai jelentették. Szorosan alakult az első szett végjátéka, 20:20-ig együtt haladtak a felek, de végül a pontosabban játszó hazaiaké lett az első játszma.

Nem sok ideje maradt a kesergésre a csabai lányoknak, őrült tempóban kezdődött a második játszma. Pár pontos vezetésre tett szert a Békéscsaba, majd folytatódott a Molcsányi-show, a korábban liberó posztján jeleskedő válogatott játékos támadásban ellenállhatatlanul játszott. Ugyan visszakapaszkodott a Gödöllő, de amikor Soós és Radonjics is beszállt a játékba, faképnél hagyta vendéglátóját a BRSE és kiegyenlített.

A sorminta szerint ezúttal a gödöllőieknek ment jobban a játék, nagyon belekezdtek a harmadik játékban, jött is az időkérés csabai részről, de Szakmáryék lendületét nem tudták megtörni. Kormos Mihály cserékkel próbálta frissíteni csapatát, de ez sem hozott eredményt, ismét a Gödöllő vezetett.

A 4. szett elején vitatható játékvezetői ítélet bosszantotta fel a békéscsabaiakat, de ezen is túltették magukat, hatalmas szívvel játszva begyújtották a rakétákat. Javult a feladó-teljesítmény, melynek köszönhetően sikerült jelentős előnyre szert tenni, a szett második harmadában már tíz pont különbség is volt a két gárda között. A hazaiak igyekeztek, de a viharsarkiak extázisban játszva harcolták ki a döntő szettet!

A mindent eldöntő játékrészben már az első pontoknál felállva tombolt a publikum, fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem a hihetetlen energiával küzdő békéscsabaiak egy utolsó rohammal demoralizálták a vendéglátókat és remek egyéni és csapatteljesítménnyel megnyerték a rendkívül fontos első mérkőzést.

Folytatás: április 16-án, csütörtökön 18 órakor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Kormos Mihály: — A második szett végén elhitte a csapat, hogy már megnyerte a mérkőzést, lehetőséget adtunk az ellenfélnek, akik ezután jól is röplabdáztak. Nagy mélységből jöttünk fel ezután és taktikus, szép, játékkal sikerült győznünk.

Molcsányi Rita: Fontos győzelmet arattunk, de a java még hátra van. Jól felkészültünk a Gödöllő játékából, sikerült semlegesíteni kulcsembereiket. Innentől már a csütörtöki hazai meccsre készülünk, reméljük szurkolóink megtöltik a városi sportcsarnok lelátóit

Soós Nikolett csapatkapitány: Igazi rangadó volt. Hullámzott a játékunk, de a csapat erejét mutatja, hogy többször is hátrányból álltunk fel és végül sikerült felülkerekednünk. Fantasztikus hangulatot teremtettek szurkolóink, várjuk őket csütörtökön is. Segítségükkel tehetünk egy újabb fontos lépést álmaink beteljesítése felé.