DÖNTŐ!

arany

Egy szó, amely lázban tartja Békéscsabát. Egy szó, amely mindent kifejez. Döntő. A Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csakúgy mint tavaly, idén is a Vasas Óbuda ellen játszhatja a magyar bajnoki döntőt. A klub történetének második fináléjára készülhetnek a viharsarkiak, miután a rájátszásban a Nyíregyháza után a Gödöllő is kapitulált a bajnoki címvédőnek. Kiélezett és nagy csatára van kilátás, az idei kupagyőztes fővárosiak tavaly három mérkőzésen veszítették el bajnoki címüket, akkor talán egy kicsit lebecsülve a trónkövetelő csabai alakulatot. Az idei döntő más lesz. Az idei döntő izgalmasabb lesz, több embert mozgat majd meg, nagyobb erők, nagyobb akaratok feszülnek majd egymásnak a háló két oldalán. A fővárosi piros-kékek lelkében a visszavágás tüze ég, a viharsarokban pedig megvédenék a tavaly oly csodálatos csatákban elnyert bajnoki címet. Vasárnap este minden bizonnyal kicsi lesz majd a Vasas Folyondár utcai csarnoka, hiszen az előzetes hírek szerint rengeteg békéscsabai szimpatizáns veszi majd az irányt Budapestnek, hogy a helyszínen teremtsen hazai hangulatot kedvenceiknek. A címvédő felkészülése ezúttal zökkenőmentesebb volt, mint a negyed- és elődöntők alatt, a sérültek meggyógyultak, a betegségek most elkerülték a csapatot, így a hétvégén a legtökéletesebb formájában, s állapotában léphet pályára Kormos Mihály alakulata.

A szakmai igazgató így látja az esélyeket:

“Nagy büszkeséggel tölt el az a tény, hogy a harmadik egymást követő szezonban érmet nyert a BRSE, és a második idényben döntőbe került. Óriási dolog ez, hiszen roppant módon megerősödött a bajnokság, és ismét nem kerültek el bennünket a komoly sérülések sem. A tavalyi öthöz képest, most nyolc gárda jelentette ki év elején, hogy négybe szeretne jutni, illetve ötször annyi idegenlégiós szerepelt a bajnokságban, mint egy esztendeje.

Hatalmasat küzdöttünk a Nyíregyháza ellen, majd a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese, a Gödöllővel szemben is komoly energiát kellett mozgósítani. Szerencsére lányainknak ismét a legfontosabb szakaszban volt helyén a szívük és röplabdáztak a legjobban, legeredményesebben. Minden csabai újabb aranyat vár. Bármi legyen is a vége, én már most elégedett vagyok. Természetesen mindent meg fogunk tenni, újabb aranyat szeretnénk nyerni. Vasas az esélyes. Egy éve lenéztek bennünket, idén nem fognak. Vissza szeretnének kerülni a trónra, mi pedig ott szeretnénk maradni. Túloldalon az egyik legjobb magyar edző, és az EB-re kijutott felnőtt női válogatott gerince (Tálas, Vacsi, Szombathelyi, Miklai, Lévai), akik óriási tapasztalattal felvértezve döntőznek. Nagyon nehéz lesz, hiszen sokan rutintalanok csapatomban, hogyan is kell egy döntőt kezelni, még akkor is, ha remek játékosok. Egy éve Békéscsaba sporttörténetének csapatsportágak tekintetében a legnagyobb eredményét értük el. Reméljük, az az aranykorszak kezdete volt. De ha nem így lesz, akkor is büszke leszek csapatomra, mert nagy dolgot hajtott végre, és jövőre újra nemzetközi mérkőzéseket láthatnak a fanatikus szurkolóink. Várunk mindenkit vasárnap Budapesten, majd csütörtökön Békéscsabán.”

A Magyar Bajnoki Döntő első mérkőzése május 03-án 18,00 órakor kezdődik a Vasas Folyondár utcai sportcsarnokában