Csütörtökön a döntő a tét a Kupában!

team 661Az új esztendő első, igencsak fontos állomása következik a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE bajnoki címvédő csapatának. A hét közepén Jászberénybe látogat a viharsarki együttes, ahol a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésére kerül sor. Ellenfelük nagy meglepetésre az otthon simán elveszített első negyeddöntő után, idegenben tudott aranyszettet kiharcolni az UTE ellen, majd azt megnyerve kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Sokszor, sok helyen leírták már, a Kupa az más mint a bajnokság, más hangulat, más a tét, és a játékosok is kicsit feltüzeltebbek egy vérbeli kupameccsen, mint egy alapszakasz találkozón, így biztosra venni a győzelmet egyik csapatnak sem tanácsos csütörtökön. A BRSE célkitűzéseinek egyik igen fontos pillére az idei Magyar Kupa döntő, és annak megnyerése, hiszen a kupa arany még hiányzik a békéscsabai vitrinből, így Molcsányiék kiemelt figyelmet fordítanak a találkozóra. Igen kemény küzdelemre van kilátás csütörtökön, de a bajnokcsapat nagyon tudatosan készült az elmúlt két hétben, s a sikerrel  megvívott zágrábi MEVZA mérkőzések tapasztalatait is hasznosítani tudják majd Jászberényben.

A csapat vezetőedzője és  liberója, így vélekedik a találkozó előtt:

Sasa Nedeljkovic: A kupaelődöntőben egy a célja mindkét csapatnak! Két magas szintű, hőfokú mérkőzés vár ránk, melyből győztesként szeretnénk kijönni és kupadöntőt játszani. Bízunk az elvégzett 5 hónapos munkában, amire nagyon tudunk majd alapozni a párharc alatt.

Molcsányi Rita: Tudjuk, hogy nem lesz könnyű meccs. Itthon is nagyon megizzasztottak bennünket a bajnoki összecsapáson, ahol minden energiánkat mozgósítani kellett a győzelem érdekében. Nagy fegyvertény volt, hogy  UTÉ-t is kiejtették a negyeddöntőben. Nekünk hasznos volt, hogy komoly ellenfelek ellen játszottunk az elmúlt héten. Keményen edzünk azóta is. Nem lehet más a célunk, mint a döntőbe jutás!