Az alapszakasz rangadója jön!

team 4Szerdán egy igazi rangadó következik a magyar röplabda bajnokság alapszakaszában. Vasas – BRSE. Az elmúlt években vitathatatlanul a hazai röplabdapaletta legszínesebb, s egyik legjobban várt csatái voltak a két klub összecsapásai, hiszen az alapszakasz találkozók mellett, az elmúlt két év bajnoki döntőit is e két együttes vívta meg. Az idei szezonban is találkoztak már a felek, akkor a csabai katlanban az első két simán megnyert szett után, a feltámadó Vasas majdnem kiénekelte a sajtot a bajnoki címvédő szájából, de a meccs végén Soósék örülhettek.

A BRSE veretlenül menetel a Közép Európai Ligában és a magyar bajnokságban is, míg a CEV Kupában a görög Olympiacos búcsúztatása után, csak egy európai sztárcsapat a Dinamo Krasnodar tudott megálljt parancsolni a viharsarkiaknak. A fővárosiak, a bajnokságban csak a csabaiaktól kaptak ki, a Közép Európai Ligában azonban két vereség is becsúszott, a sereghajtó Schwehat és a Nyíregyháza is öt szettben tudott nyerni a piros kékek ellen, míg a Challenge Kupából az az Olympiacos verte ki őket, akik épp a CEV Kupából estek ki a Békéscsabától elszenvedett kettős vereség után. Minden bizonnyal nagy csatára van kilátás, hiszen a két klub rivalizálása mellett a tét nagysága is növeli majd az adrenalin szintet, és az sem mellékes, hogy az idei szezonban, csakúgy mint a tavalyi végén, érkeznek “érdekes” nyilatkozatok a fővárosi oldalról. Így biztosra vehetjük, nem lesz sima vagy unalmas meccs, valamint abban is biztosak lehetünk a csabai lányok szívvel-lélekkel, s foggal – körömmel harcolnak majd a győzelemért, melynek megszerzése minden bizonnyal nagy lépést jelentene a hőn áhított alapszakasz elsőség felé.

A találkozó negyedik (!) kiírt időpontja remélhetőleg most már nem változik, és szerdán 16,30-kor az M4 televízió kamerái előtt útjára indulhat a labda a Vasas Folyondár utcai Sportcsarnokában.

A Linamar – Békéscsabai Röplabda SE vezetőedzője és csapatkapitánya így látja a mérkőzést:

Soós Nikolett: Szerdán az alapszakasz rangadója következik. Ennek megfelelően parázs hangulatra számítok, s remélem sokan elkísérnek bennünket Békéscsabáról. Úgy érzem, hogy fizikálisan és mentálisan is jó formában van a csapat. Ha végig be tudjuk tartani a megbeszélt taktikát, ki tudjuk használni a gyenge pontjaikat az ellenfélnek, akkor megszerezzük a három pontot.

Sasa Nedeljkovic: Nagyon sokáig tartott mire sikerült megegyezni az új időpontról, amit az ellenfelünk kért, de szerdán véglegesen lejátsszuk az összecsapást. Nincsenek titkok, hiszen ismerik egymást a csapatok. Nem tudunk újat mutatni egymásnak. Normális tempóban készülünk. Sok mindenről dönt a mérkőzés, de nem mindenről. Mentálisan, taktikailag felkészültünk, mint bármely másik ellenfélből. Ezt szerdán a pályán is meg szeretnénk mutatni. Reméljük, hogy a röplabda ünnepe lesz, ahol az ebben a pillanatban a két legjobb csapat játszik egy remek mérkőzést, és a szurkolók adják hozzá az extra hangulatot.