Továbbra is veretlenül az élen a BRSE

boldogságPincelakat Röpke SE Kecskemét—Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (—13, —5, —15)

Röplabda NB I-es női mérkőzés. Kecskemét, 100 néző. V.: Pőcze, Ujházy Mónika.

Kecskemét: Tóth-Borszéki, Harmath, Vígh, Kökény P., Vezsenyi, Páli. Cs.: Nagy D. (liberó), Kökény N., dr. Jakab-Tóth. Vezetőedző: Szappanos Máté.

Békéscsaba: Szakmáry, Clement, Fábián, Bodnár, Soós N., Matics. Cs.: Szpin (liberó), Ilyés, Kanizsai, Korniss, Nagy V., Kovács-Fiskus. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:8, 5:16, 13:23. 2. szett: 1:8, 2:16, 5:23. 3. szett: 7.8, 10.16, 15:23.

A békéscsabaiaknál által tesztelt amerikai ütő, Kierra Holst egyenlőre még csak civilben nézte a mérkőzést, sorsa a hét első napjaiban eldől, de nem titok, hogy a tréningeken jó benyomást tett a szakmai stábra. Tálas Zsuzsa lázas betegséggel küszködött, helyette Fábián Fanny lépett pályára.

Az első játszma békéscsabai pontokkal kezdődött, a vendégek határozott támadásaira és nyitásaira a hazaiak nehezen találták az ellenszert. Hiába ébredt fel a Röpke SE a szett derekán, a viharsarkiak látványos akciók után akkora előnyre tettek szert, hogy nem maradt esélyük a komolyabb felzárkózásra.

A második felvonásban a Békéscsaba magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, a fiatal kecskemétiek passzív nézői voltak a találkozónak és erejükből mindössze öt pontocskára tellett. Lehetőséget kaptak a békéscsabaiak fiatal játékosai is, akik ezúttal sem okoztak csalódást.

A harmadik játszmában fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a játék közepére megálltak a hazaiak, s már csak az volt a kérdés, hogy a BRSE lezárja-e egy óra alatt a mérkőzést. Szpin Renátáék elléptek és gyorsan pontot tettek a végére. Osztálykülönbség volt a két csapat között, a Békéscsaba veretlenül őrzi első helyét.

Sasa Nedeljkovic: — Kötelező győzelmet arattunk, készülünk a keddi Jászberény elleni Magyar Kupa elődöntőre, ahol számítunk lelkes szurkolóinkra, segítségükkel szeretnénk kiharcolni a klub első MK-fináléba való jutását.