Kupadöntőben a BRSE!

oromtanc

oromtancLinamar-Békéscsabai RSE—Jászberényi RK 3:0 (18, 13, 23)

Röplabda Magyar Kupa elődöntő, 2. mérkőzés.
Békéscsaba, 1000 néző. V.: Csizmarik, Jámbor. 

 

Békéscsaba: Soós N., Szakmáry, Clement, Fábián, Matic, Bodnár. Cs.: Molcsányi R., Szpin (liberók), Korniss.
Edző: Sasa Nedeljkovic. 

 

Jászberény:Gardovic, Pintér, Bleicher N., Misonova, Borsos, Brkovic. Cs.: Lékó (liberó), Takács B., Bleicher R., Kovács F. Vezetőedző: Deme Gábor.

 

Az eredmény alakulása:

1. szett: 2:3, 4:3, 5:6, 8:7, 12:9, 17:12, 23:15, 24:18.
2. szett: 5:0, 7:1, 9:4, 11:9, 14:9, 21:10, 23:12.
3. szett: 3:1, 3:3, 8:5, 11:11, 14:12, 15:15, 18:15, 18:18, 20:18, 21:22, 24:22.

 

Az első mérkőzésen aratott 3:1-es győzelmével a BRSE azzal a tudattal léphetett pályára, hogy két szett megnyerése már kupadöntőt jelent számukra. Fogadkoztak azonban a hazaiak, hogy nem számolgatnak, hanem esélyeshez méltóan legyőzik a jászságiakat. Kellő motiváció volt a csabaiak részére, hogy a klub még soha nem játszott döntőt a sorozatban, így újfent sporttörténelmet írhattak Molcsányi Ritáék.

 

A már a kecskeméti bajnoki mérkőzésről is hiányzó, betegséggel küszködő Tálas Zsuzsanna nem jött rendbe, akit ezúttal is Fábián Fanny kezében került a karmesteri pálca. 

 

Igazolván jó hírüket, a jászberényiek úgy kezdtek, ahogy az egy, az életéért harcoló csapatnak illik, a hazaiaknak jó tíz perc kellett, hogy felvegyék az üzemi hőfokot, sikerült fordítania, sőt Szakmáry ászával már két pont volt a különbség. Pompás labdameneteket láthatott a nagyérdemű, Matic és Szakmáry vezetésével jelentős előnyt harcolt ki a BRSE, amelyet meg is tartott az etap végéig.

 

Megmaradt a csabai lendület a 2. szettre is, a JRK játékosai sokszor csak keresték a labdát. Egyszer ugyan felzárkóztak a vendégek, de az irányítást nem tudták átvenni. Hiába kért időt és cserélt Deme Gábor, a jól nyitó és blokkoló csabaiak szép lassan felőrölték csapatát. Clement leütésénél már ünnepelhetett a publikum, szettlabdához jutott együttese, majd Matic megmozdulásával megszületett a hőn áhított szettgyőzelem.

 

A továbbjutás ekkor már eldőlt, de az iram nem csökkent. A Jászberény harcolt a szépítésért és kihasználta a kissé elkényelmesedő hazaiak rontásait. Már-már úgy tűnt, összejön a szépítés a vendégeknek, de egy 4:1-es rohammal a hajrában megfordította az állást a Békéscsaba és megnyerte a mérkőzést. 

 

A BRSE 6:1-es összesítéssel, kettős győzelemmel masírozott be a fináléba, amelyet 2016. február 12-én rendeznek az Érd Arénában.

 

Sasa Nedeljkovic: — Sokan kérdezték tőlünk, hogy mivel tudjuk motiválni a csapatot. Nos, nekünk ilyen a habitusunk: minden meccset meg kell nyernünk. Megvan a célunk, a szeretnénk elhódítani a kupát, bárki is legyen az ellenfél, felkészülünk rá. 

 

Deme Gábor: — Vállalom a felelősséget, enerváltan játszottunk.