Mindenki a csarnokba! Pénteken az alapszakasz döntője következik a Közép Európai Ligában!

BRSE - MEVZAMiután a csütörtöki mérkőzésen a Maribor együttese 3:0 arányban legyőzte az osztrák bajnok Schwechat csapatát, eldőlt, hogy pénteken két veretlen gárda csap össze az alapszakasz elsőségért.

Nem akármilyen összecsapásra van kilátás, hiszen a hosszú évek óta a nemzetközi porondon edződő, a sorozatot több alkalommal megnyerő szlovén csapat komoly kihívást jelent az eddig szárnyaló békéscsabai hölgykoszorúnak. A BRSE robog a szezon előtt kitűzött céljainak eléréséért. A CEV Kupában a görög bajnokot kétszer legyőzve jutott a második körbe Sasa Nedeljkovic csapata, a hőn áhított Magyar Kupát is Békéscsabára hozták Szakmáry Grétáék, akik nemcsak a hazai pontvadászatban veretlenek, hanem a MEVZA Cup sorozatban is makulátlan mérleggel várják a pénteki összecsapást.

Bár a hírek szerint a Maribor gárdáját betegségek sújtják, de ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy így is egy nagyszerű csapat lesz az ellenfél, akik mérlege szintén imponáló, hiszen az eddig lejátszott 7 mérkőzésükből, mindössze egy pontot veszítettek, a hazai riválisuk, a BL-ben edződő Ljubljana ellen.

A március 11 és 12 között Mariborban rendezendő négyes döntő mezőnye már kialakult, csak az elsőség sorsa nyitott az alapszakasz utolsó meccsén.

Ezúttal az idegenlégiósoknál érdeklődtünk az esélyekről.

Tatjana Matic: – Megtekintve az osztrákok elleni mérkőzésüket, elmondható, hogy jó csapat a Maribor, azonban semmi olyan extrát nem láttam tőlük, amivel meg tudnának lepni bennünket. Tisztességesen felkészülünk a mérkőzésre, győzni szeretnénk!

Sarah Clement: – Nagyon várom már az alapszakasz döntőjét, biztosan sokan látogatnak majd ki a sportcsarnokba és segítenek nekünk szurkolásukkal. Készen állunk fizikálisan és mentálisan is a megmérettetésre, szeretnénk megnyerni az alapszakaszt.

Kierra Holst: – Idén már második alkalommal látom élőben játszani pénteki ellenfelünket, hiszen volt szerencsém megtekinteni januárban a Szlovén Kupa döntőjét, ahol diadalmaskodtak. Nincs bennünk félelem, remekül edzünk, tehát minden adott, hogy sikeresek legyünk.