A bajnoki aranyérem küszöbén a BRSE!

vasas - brse 2. meccsVasas Óbuda—Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (—15, —20, —17)

Röplabda NB I-es női mérkőzés, döntő, 2. találkozó.
Budapest, Folyondár utca, 800 néző. V.: Mezőffy, Tillmann. 

Vasas: De Sousa, Klein, Vacsi, Miklai, Szombathelyi Sz., Hardy.
Cs.: Tóth A. (liberó), Nagy E., Windisch, Villám, Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Békéscsaba: Tálas, Matic, Bodnár, Soós, Szakmáry, Clement.
Cs.: Molcsányi, Szpin (liberók), Korniss, Fábián, Holst.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása:
1. szett: 1:3, 3:7, 5:8, 5:11, 9:11, 9:15, 12:19, 14:22, 15:24.
2. szett: 3:0, 3:5, 5:8, 5:13, 9:15, 13:20, 18:21, 18:24, 20:25.
3. szett: 1:3, 3:8, 6:8, 7:13, 10:14, 11:17, 14:19, 15:23.

A parázs első felvonás után nagy érdeklődés előzte meg a második találkozót. A csabai klub vezetése nem kívánta hivatalosan kommentálni az ellenfél óvását, csupán annyit jeleztek, hogy BRSE a pályán szeretne méltó választ adni a kétkedőknek. 

A csapatokat doppingolhatta a hír, hogy a CEV (Európai Röplabda Szövetség) reformokat kíván végrehajtani, melynek egyik eleme, hogy a magyar bajnok is lehetőséget kap a Bajnokok Ligája-selejtezőjében való indulásra.

A vendégek alaposan belekezdtek, Jókay Zoltán gyors időkéréssel igyekezett megállítani a címvédő rohanását, majd pedig a játékvezetőket igyekezett presszionálni, kevés sikerrel. Határozott nyitásokkal, stabil mezőnymunkával törte meg ellenfelét a csabai együttes, amely olvasta ellenfele játékát, így magabiztosan hozta az első szettet.

A Vasas 3:0-s sorozattal indította a második játszmát, hamar egalizáltak Molcsányiék és az etap közepére már komoly előnyre tettek szert. Próbáltak belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba a piros kékek, azonban Szakmáry vezetésével minden próbálkozást visszavert a hősiesen küzdő BRSE, így egy játszmára kerültek a mérkőzés megnyerésétől. 

A harmadik szettben sem változott sokat a játék képe. Cserékkel próbálkozott a Vasas, de nem találták az ellenszert a csabaiak fegyelmezett és taktikus játékára és amikor Szombathelyit sokadik alkalommal blokkolták demoralizálóan a vendégek, akkor érezni lehetett, hogy eldőlt a találkozó. A BRSE tehát nem mondott csütörtököt csütörtökön és a pályán adott csattanós választ az előző napok felvetéseire.

Az egyik fél három győzelméig tartó döntő állása: 2:0 a Békéscsaba javára. Folytatás kedden 17 órakor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

*****************************************************************************************
Jegyek már online is kaphatók a mérkőzésre, így elkerülhető a sorbanállás a pénztáraknál!
Kattints ide, és vedd meg jegyed elővételben --> http://tixa.hu/bekescsaba_vasas_noiroplabda_20160426
*****************************************************************************************

Jókay Zoltán: – Nehéz értékelni a játékunkat. Nem értem, miért görcsölünk, miért ijedünk meg. Hiányzik a vagányság. Puhányan nyitottunk, és rengeteget hibáztunk, sok pontot ajándékoztunk az ellenfélnek. Csak a sablont játszottuk, és a csapat képtelen volt változtatni ezen.

Sasa Nedeljkovic: – Az első meccs a legnehezebb egy ilyen párharcban, egy nullás előny után pedig a második mérkőzés a legfontosabb. Kiválóan nyitottunk, és nagyszerű volt a mezőnymunkánk. Fel voltunk készülve a taktikai változtatásokra, arra, hogy három centert vet be a Vasas, mindhármukra készültünk külön-külön. Tettünk egy nagyon fontos lépést a harmadik sikerünk felé, de még egyáltalán nincs vége, nem dőlt el semmi.

{jumi [*3]}

{jumi [*6]}