U19-es csapatunk is elkezdte a felkészülést

Augusztus elején könnyed futóedzéssel kezdte meg a felkészülést a Nagy Attila és Leiszt Máté által irányított együttes. A lányok az első héten még egy lazább programot csináltak végig, futás, konditerem és labdás tréningek váltották egymást. A csapat magja (Boskó Ágnes, Veres Cintia, Kertész Petra, Tatár Gréta, Török Boglárka, Fábián Kata, Szűcs Gréta, Araczki Gyöngyvér, Feld Bettina) egyben maradt, míg az érkezők között három új játékost köszönthetünk Békéscsabán: Héri Sára Kaposvárról, Sebestyén Flóra Balatonfüredről, míg Stollár Szonja Gödöllőről érkezett a csapatba. Tavaly óta tagja a gárdának a Jászberényből érkezett Rády Boglárka. Ők, kiegészülve a saját nevelésű sportolókkal ütőképes együttest alkotnak majd a bajnokságban.

A BRSE célja továbbra is az, hogy a felnőtt bajnokságban évről-évre feltűnjenek olyan saját nevelésű fiatalok, akikre támaszkodva az egyesület a hazai és nemzetközi porondon is sikeres és meghatározó csapat maradni.

Nagy Attilát az érkezőkről és a meglévő játékosokról kérdeztük: “Nagyon tehetséges, jó szellemiségű csapat formálódik. Sokan már a negyedik évüket kezdik meg velem, de vannak, lesznek olyanok is, akiknek ez az első idénye lesz ebben a csapatban. Egyesületünk olyan tehetséges, a röplabdázásban perspektívát, és kihívást látó fiataloknak is ad lehetőséget már évek óta, akik nem itt tanulták meg a sportág alapjait, de a fejlődésük érdekében szeretnének a BRSE tagjaivá válni. Ebben az évben mindhárom érkezőnk ilyen, remélem, hogy őket is, és a többi, nagyon tehetséges játékost hamarosan a felnőtt mezőnyben üdvözölhetjük.”

A bajnokság szeptember végén kezdődik ebben a korosztályban, melynek alakulásáról természetesen folyamatosan beszámolunk majd.