Vasárnap Gödöllőn folytatjuk!

Az erőt és önbizalmat növelő sikerek után, megyünk tovább!

Alig érkezett haza a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata Budapestről, a sikerrel megvívott MEVZA Cup mérkőzésekről, máris újabb feladat előtt áll a keret. Szombat délután videóelemzéssel, majd edzéssel készül a csapat, hogy megtartsa makulátlan mérlegét a hazai pontvadászatban.

De térjünk vissza még egy pár gondolat erejéig a tegnapi Vasas elleni találkozóra, ahol a társaság bizonyította, hogy jó úton jár és alkalmas a legmagasabb célok elérése is. Voltak remek egyéni teljesítmények, azonban a lányok csapatként funkcionáltak, egymást segítve, elveszett labdát nem ismerve küzdöttek a sikerért. Ezt emelte ki Alberto Salomoni is a meccs utáni nyilatkozatában:

“Azt gondolom, ezúttal nagyon jól, magas ritmusban játszottunk és csapatként is remekül funkcionáltunk. Csütörtökön Lucia Fresco vitte a prímet, míg most kevésbé ment neki, de volt más, aki a helyére lépett. Az első szett volt a kulcs, ott elhúztunk, ők elveszítették a magabiztosságukat, mi pedig megmutattuk, ismét jó csapat vagyunk. Üzentünk mindenkinek.
Nem ülünk a babérjainkon, sok munka vár még ránk. Készülünk a Gödöllő elleni vasárnapi, illetve a Nyíregyháza elleni szerdai mérkőzésekre.” – mondta az olasz szakember.

A feladat tehát adott, Gödöllőn, a bajnokságban kell továbbrobogni. A soros ellenfelünk múlt héten hazai pályán izzasztotta meg a négybe vágyó Jászberényt, s szenvedett 3-2-es vereséget úgy, hogy a negyedik szettben hét pontos előnyt s meccslabdákat is leadott, így a jászságiak távozhattak sikerrel, így a hazaiaknál nagy valószínűséggel lemondhatnak a hatba kerülésről. Talán pont ezért veszélyes a vasárnapi derbi, hiszen egy esélytelenebb együttes ilyenkor a “csakazértis” elv mentén okozhat kellemetlen perceket jobb erőkből álló riválisának.

Pontos, precíz, és kemény játékra lesz tehát szükség Gödöllőn, hogy a papírformát érvényesíteni tudják Molcsányi Ritáék, akik számára nem is lehet kérdés, hogy elvárás a három pont megszerzése.

A mérkőzés 2017. november 19-én, vasárnap 18,00 órakor kezdődik a Török Ignác Gimnázium Sportcsarnokában, amely Gödöllőn a Petőfi Sándor u. 12. szám alatt található.

Hajrá BRSE!