Magabiztos győzelmek az U19 országos elődöntőben

Az egri és a miskolci sportiskola fiataljai látogattak hétvégén a viharsarokba, hogy összemérjék erejüket a viharsarkiakkal, s egymással. Az előzetes várakozás szerint az EVSI képviselt volna olyan játékerőt, amely ebben az elődöntőben megfelelő szintű ellenállást jelenthetett volna, az első mérkőzésen. Ezen a találkozón először léptek pályára a felnőtt keret játékosai a BRSE oldalán. Sajnos ellenfelünk nem az ifi csapatával érkezett, így gyakorlatilag könnyed edzéssé fajult a mérkőzés. A miskolciak ellen már a BRSE serdülő csapata lépett pályára, ők is könnyedén, alig 60 perc alatt győztek, így a csoport éléről várhatják a március 16-i folytatást.

Eredmények

Békéscsabai RSE – Egri Városi Sportiskola 3-0 (3,7,5)
Békéscsabai RSE – Miskolci VSC MISI 3-0 (11,17,11)

BRSE: Petrenkó Brigitta, Boskó Ágnes, Glemboczki Zóra, Szedmák Réka, Héri Sára, Sebestyén Flóra, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Boskó Lili, Veres Cintia, Kertész Petra, Rády Boglárka, Feld Bettina. Edző: Nagy Attila, Leiszt Máté.

Nagy Attila: Többet vártunk az első mérkőzéstől, szerettünk volna kicsit komolyabb ellenállást kapni, hiszen most először raktuk össze a 14 fős keretünket úgy, ahogyan majd a döntőben szeretnénk szerepelni. Ettől függetlenül hasznos volt a felnőtt keret játékosainak a jelenléte, hiszen a csapatépítésben ez a két óra együtt töltött idő is nagy jelentőséggel bírt! Gratulálok a lányoknak, örülök, hogy végig komolyan vették a két mérkőzést.