Cél a bajnoki döntő

Vasárnap az elődöntő harmadik mérkőzése következik

Csütörtökön este a második lépést is megtette a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE bajnoki címvédő együttese az idei szezon utolsó nagy célja, a bajnokságban történő címvédés felé, miután nagy küzdelemben, döntő szettben tudott nyerni a Jászberény otthonában.

Az elődöntő második mérkőzése álomszerűen indult Dobi Edináéknak. A címvédő az első szettben valósággal lelőtte a pályáról a házigazdákat, hogy aztán a második játékrészben a küzdeni tudásának köszönhesse a minimális, kétpontos különbségű részsikerét. A harmadik szettben 17-nél már öttel ment a bajnokcsapat, – ekkor senki egy lyukas garast sem adott volna a jászságiak szett, vagy akár meccs győzelméért – amikor bekövetkezett a csabai hanyatlás. Sem a nyitásfogadás, sem a blokk, sem a támadójáték nem állt össze, így előbb szépíteni, majd egyenlíteni tudott az egyre jobban játszó és egyre lelkesebb hazai csapat. Aztán a döntő szettben 12-12 után Bodnár Dorottya két ásszal a győzelemhez segítette csapatát, így a harmadik mérkőzés előtt két egységgel vezet már a BRSE.

Nagyon fontos találkozó vár vasárnap délután a lányokra, hiszen győzelmükkel sorozatban ötödszörre is bajnoki döntőt játszhatnának, illetve nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ha sikerül most hétvégén lezárni ezt a párharcot, akkor lényegesen több idő marad a csapat felkészítésére a bajnoki döntő kezdetéig. Márpedig az idő az most nagy kincs, hiszen Kormos Mihálynak és a szakmai stábnak leginkább arra van szüksége, hogy az elképzelésük és munkájuk, szárba szökkenhessen, így vasárnap délután szinte kötelező a győzelem!

A bajnoki elődöntő harmadik mérkőzése 2018. április 08-án, 16 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Jegyek elővételben kaphatóak a www.tixa.hu/brse oldalon, valamint az Andrássy úti SportCorner áruházban.