U17-es korosztályban is bajnokságot nyertünk

Három napon át pattogott a labda Békéscsabán, ahol a Városi Sportcsarnokban és az Evangélikus Gimnázium sportcsarnokában az ország 6 legjobb lány és 6 legjobb fiú csapata mérte össze tudását. Az U17-es Országos Serdülő Bajnokság döntőjében a lányoknál a hazaiak számítottak a torna esélyesének. Ez a tét helyenként rá is nyomta a bélyegét a játékukra, ennek ellenére a három nap során szettveszteség nélkül magabiztosan röplabdáztak és a vasárnapi döntőben a közel 400 néző előtt játszott összecsapáson sem hibáztak. Ezzel begyűjtötték a Békéscsabai Röplabda SE történetének egyetlen hiányzó aranyérmét.

Eredmények

Csoportmérkőzések

Békéscsabai RSE- Dunakanyar SE 3-0 (19,12,14)
Békéscsabai RSE- Vasas Óbuda 3-0 (17,10,15)

Elődöntő

Békéscsabai RSE- Dunakanyar SE 3-0 (13 10,11)

Döntő

Békéscsabai RSE-UTE 3-0 (18,20,23)

A tornán külön díjat kapott Veres Cintia mint a BRSE különdíjasa. Csapatának legjobbja Kertész Petra lett. Az OSB döntő legjobb irányítójának Boskó Ágnest míg a döntő MVP-jének Sebestyén Flórát választották meg a szakemberek.

BRSE: Boskó Ágnes ,Feld Bettina, Veres Cintia, Sebestyén Flóra,Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Szűcs Gréta, Kertész Petra, Rády Boglárka, Horostyák Cintia, Gellén Viktória, Stollár Szonja. Fábián Kata. Vezetőedző:Nagy Attila, edző: Fésüs Erzsébet.

Nagy Attila: Nagyon boldog és büszke ember vagyok ma, mert régi álmunkat váltottuk valóra. Egy olyan korosztályban sikerült nyerni, melyben az elmúlt több mint egy évtizedben sokszor hoztunk rengeteg áldozatot, ezért ez az aranyérem még hiányzott Egyesületünk vitrinjéből.Nagyon köszönöm a lányoknak az elmúlt éveket azt a rengeteg munkát amit elvégeztek azért, hogy ezen a hétvégén a legjobbak lehessenek.