Pénteken kezdődik az U19-es országos döntő

A szezon utolsó országos döntőjére készül a Békéscsabai Röplabda SE ifjúsági korosztályú csapata, hiszen péntektől-vasárnapig Kecskemét ad otthont, az U19-es Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjének.

Az idei szezon egészen különleges a viharsarkiak számára, hiszen a felnőtt csapat kiváló szereplése után, az utánpótlás sem kívánt lemaradni az éremhalmozásban, és az eddigi 5 korosztályos bajnoki döntőkről három arany és két ezüstéremmel térhettek haza a BRSE csapatai. Az ifjúsági korosztályban is döntős reményekkel utaznak Kecskemétre a lányok, hiszen a múlt heti junior bajnoki döntős csapatból gyakorlatilag senki nem hiányzik, így keretünk nagyon erősnek mondható, mivel az U17- es bajnokcsapat és az U21- es ezüstérmes gárda elegyéből kerül ki az U19 es keret.

A BRSE a Fatum Nyíregyháza és a Penta Gödöllői RC csapataival került egy csoportba. Pénteken 11:30-kor a nyírségiekkel kezdenek, majd egy meccs szünet után következik a Gödöllő. A lebonyolítás a megszokott módon zajlik, a csoportmérkőzések után a csoport győztesek egyből az elődöntőben vannak mint a csoportok 2.-3. helyezettjei egymással keresztbe játszanak az elődöntőbe jutásért. Szombaton délután az elődöntőket, vasárnap pedig a helyosztókat rendezik. Az eredmények alakulásáról természetesen beszámolunk majd.