Szerdán Szlovéniában folytatjuk!

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE szerdán 20 órától, a szlovén élcsapat, Calcit Volley Kamnik otthonában folytatja Közép-Európai Kupa szereplését. Csapatunk kedd reggel útra kel, hogy közel 700 kilométert megtéve, délutánra Mariborba érkezzen. Az ottani edzést követően, Kamnikba utazunk tovább, és szerdán este mérkőzünk meg a szlovén együttes ellen.

A Calcit Kamnik korábban a MEVZA Kupában az egyik legnagyobb ellenfelünk volt, hiszen 2016-ban velük szemben veszítettük el a sorozat döntőjét, de egy évvel később, 2017-ben ellenük nyertük meg az első nemzetközi trófeánkat.

Tavaly komoly változások történtek a klub háza tájékán, hiszen Ljubjanából visszaköltözött a csapat korábbi, eredeti székhelyére, Kamnikba. Riválisunk az előző szezonban financiális nehézségekkel küzdött, a tavalyi évet a konszolidáció jegyében töltötték, amely kihatással volt a csapat eredményeire is. A szlovén bajnokságot, a Nova KBM Branik Mariborral szemben veszítették el a 2017/18-as évadban.

A 2018/19-es szezonra jelenleg úgy tűnik, hogy sikerült rendezniük a sorokat, jobban kezdték a bajnokságot. Markánsan bizonyítja ezt, hogy az elmúlt hétvégén 3:0 arányban legyőzték legnagyobb hazai vetélytársukat, a Nova KBM Branik Maribort.

Soraikban újfent ott van a klasszis szerb átló, Olivera Kostic, aki szülés után tért vissza korábbi csapatához. De a szlovénok keretét erősíti további több, tapasztalt válogatott játékos is.

A mérkőzést a horvát Tajana Kramar Šandl és Ksenija Jurkovic játékvezetői páros vezetni majd.