Fontos lépést tettünk idegenbeli győzelmünkkel!

Előnyből várhatja a december 23-án esedékes visszavágót a BRSE!

UTE – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 0:3 ( -18, -21, -21)

Női Magyar Kupa negyeddöntő 1. mérkőzés. Vezette: Halász Enikő, Dr. Árpási Krisztina.

UTE: Bagyinka (2), Fortuna (12), Kovács (5), Crittenden (4), Szűcs (2), Paradzik (12). Csere: Hangodyné (libero), Liliom (1), Bleicher (1), Kiss. Vezetőedző: Kántor Sándor

Békéscsaba: Tálas (1), Bokan (19), Bodnár (3), Perovic (13), Mlinar (9), Medic (9). Csere: Molcsányi (libero), Szpin. Szakmai Igazgató: Kormos Mihály

Eredmény alakulása: 1. szett: 8:7, 13:16, 16:21. 2. szett: 8:7, 14:16, 19:21. 3. szett: 5-8, 14:16, 19:21.

Alig 4 nap alatt, másodjára csapott össze csapatunk Újpesten az UTE ellen. December hónap első találkozóján a csabai lányok diadalmaskodtak 3:1 arányban a Tungsram csarnokban lejátszott Extraliga mérkőzésen. Ezúttal azonban a Magyar Kupa negyeddöntőjében mérkőztek meg a felek, ahol minden pont aranyat érhet, a sorozatban való továbbjutáshoz. A BRSE ugyanazzal a keretével utazott a fővárosba, mint szombaton, ezúttal azonban liberóként Molcsányi, míg irányítóként Tálas kezdett.

A Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzését csapatunk kezdte jobban, miután három gyors támadás után Bodnár és Perovic volt eredményes, 1:3. Ellenfelünk azonban hamar magára talált és egymás után négy egységet termelt. Mlinar két bomba ütésével köszönt be, majd Medic jeleskedett védekezésben. Néhány pontos csapai vezetésnél Kántor Sándor nyomban időt kért, melynek eredményeként egalizált a hazai gárda. A folytatásban Perovic találta meg kétszer a lyukat az UTE védelmében, majd Bokan blokk fölött szerzett pontot, így 4-re növelve a csabai előnyt, 16:20. Tálas nyitott kétszer, amelyből csapatunk profitált, így kikérte második idejét is a hazaiak trénere, 16:22. Bokan ismét lecsapott majd Bodnár centertámadásával csapatunk lezárta az első etapot 18:25-re, így megszerezve a vezetést.

Pontosztozkodással kezdődött a második játékrész, miután mindkét együttes hibával indította a szettet, 2:2. A folytatásban az Újpest kerekedett felül és 3 egységnyi vezetést tudtak kialakítani, ezt azonban Bokan nem hagyta szó nélkül és bombáit követően 1-re faragta a hátrányt. Hosszú és látványos labdameneteket láthattak a szurkolók, azonban csapatunknak sikerült megtartania két egységnyi előnyét, 14:16. Kapaszkodott a házigazda, 17-nél sikerült kiegyenlíteniük, de két hiba után ismét vezetett a BRSE. Az Újpest időkérése után Bokan tette át lehelet finoman a labdát az ellenfél térfelére, ezzel 4 szettlabdához juttatva csapatunkat. Az elsőt még sikerült hárítania a hazaiaknak, majd Tálas okosan vette észre, hogy elmozdult középről az UTE blokkja és érkezett Bokan, aki köszönte szépen és befejezte a második szettet, 21:25.

A harmadik etapot az ötszörös magyar bajnok kezdte jobban. A hazai időkérés után megcsappant csapatunk lendülete és kettőre csökkent Molcsányi Ritáék előnye, 8:10. Azonban először Bokan támadása, majd Medic ásza után újfent 4 pont volt a két csapat között, 8:12. Életre kelt a hazai publikum és velük az UTE is, a hazaiak egalizálni tudtak, 16:16. Kormos Mihály időkérése után ellenfelünk vette át a vezetést, de Medic tudott válaszolni és egyenlíteni is, 18:18. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Bokan ismét kezébe ragadta az irányítást és egymás után 4 pontot termelt a csabaiaknak, 20:22. Két hazai hiba után 4 szettlabdához jutott csapatunk, amelyből az elsőt még hárítani tudta az UTE, még a másodikat egy rossz szerva után már sikerült értékesíteni, ezzel 21:25-re megnyerve az etapot és 0:3-ra a találkozót.

A párharc visszavágóját 2018. december 23-án rendezik Békéscsabán, 16 órától.

Kormos Mihály: Célunk, hogy visszahódítsuk a Magyar Kupát! Az addig vezető úton ma egy fontos lépést tettünk, de nem bízzuk el magunkat, tudjuk, hogy az UTE nem fogja könnyed adni magát Békéscsabán.