***** KÖZLEMÉNY *****

A Békéscsabai Röplabda SE vezetése a tegnap a Magyar Röplabda Szövetség „az Év Legjobb Magyar Röplabda csapat” közönségszavazása kapcsán kirobbant ügyben az alábbi nyilatkozatot teszi:

Klubunk minden körülmények között a tisztességes verseny híve! Eredményeinket az alázatos munkának köszönhetjük, ami nélkül nem tudtuk volna felépíteni egy hátrányos helyzetű régióban, szinte a semmiből az ország egyik legnagyobb röplabda bázisát.

A pályán és azon kívül is, elhatárolódunk mindennemű manipulációtól, tisztességtelen eszköztől, ilyenhez soha nem asszisztálunk!

Határozottan visszautasítunk mindennemű nyílt vagy burkolt, alaptalan vádaskodást mellyel klubunkat rossz színben tüntetik fel.

A tényszerűség kedvéért: hazai egyesületek közül elsők között alkalmaztunk professzionális kommunikációt, melynek eredményeként közel 15.000 követőnk van a legnagyobb közösségi portálon, heti szinten küldünk ki 2.000 hírlevelet, valamint mérkőzéseink látogatottsága a legmagasabb.

A magyar röplabdázás rohamosan fejlődik, pozitív folyamatok indultak el az elmúlt években, ennek egyik zászlóshajója a BRSE volt. Az MRSZ, valamint a tagszervezetek kötelessége őrködni a kulturált viszonyok mellett. A híradásoknak nem ilyen ügyekről, hanem arról kellene szólni, hogy egyre többen járnak a mérkőzésekre és emelkedik a színvonal. Korábban soha ennyi hazai klub nem indult nemzetközi sorozatokban, ezek közül csapatunk, valamint a Nyíregyháza is legjobb 16 között van a második számú európai kupaporondon, ami nem mindennapi bravúr. De ne feledkezzünk meg a Vasasról sem, akik a Challenge Kupában öregbítik a hazai röplabdázás hírnevét nagyszerű teljesítménnyel. Játékosaink szerepelnek hétről hétre a Bajnokok Ligájában.

A klubvezetők között kiváló nexus van, az a jellemző, hogy kölcsönösen segítik egymást a felek.

Sajnálatos, egyben elkeserítő, hogy egy egyébként remek kezdeményezésből, ilyen ügy lett. Ez a játék a szurkolók szavazatairól szól, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni az aktivitást.

Ahogy fentebb említettük, számunkra csak a tisztességes út járható, tiszta versenyben kívánjuk megmérettetni magunkat. Amennyiben a Nyíregyháza nyeri a vetélkedést, elsőként gratulálunk nekik, valamint elfogadjuk a szavazást útjára indító Magyar Röplabda Szövetség döntését.

Hajrá Magyar Röplabda! Hajrá BRSE!

Tisztelettel:

Békéscsabai Röplabda Sportegyesület vezetése

Békéscsaba, 2018. december 15.