Nagyszerű győzelem!

Hatalmas küzdelemben vertük idegenben a horvát bajnokot.

Mladost Zagreb – Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (-16, 20, -25, 9, -5)

MEVZA Cup mérkőzés – Zágráb. Vezette: Siegfried, Miklosic (szolvénok)

Mladost: Volmut (16), Vrbanc (1), Stimac, Luketic (20), Jurisic (3) , Butigan (11). Csere: Rajkovic és Matic (liberók), Pavicic (9), Lukic (5). Edző: Sasa Ivanisevic.

BRSE: Tálas (7) , Glemboczki (12), Szedmák (13), Ivanovic (17), Bodovics (15), Medic (13) Csere: Szpin (libero), Molcsányi, Fábián, Mlinar (2) Vezetőedző: Paul Bogdan

Eredmény alakulása:
1. szett: 3:8, 7:15, 11:22.
2. szett: 11:11, 16:15, 21:18.
3. szett: 6:7, 14:14, 21:20.
4. szett: 9:2, 15:5, 21:8.
5. szett: 4:4, 5:10.

Horvátországban folytatta MEVZA Cup szereplését a címvédő Swietelsky – Békéscsaba, korábbi nagy ellenfele, a Mladost Zagreb otthonában. A csabaiak elsősorban magyar fiataljaiknak kívántak játéklehetőséget biztosítani, emiatt eddig korábban nem látott kezdővel küldte pályára csapatát a debütáló Paul Bogdan.

Bár az első pontot a hazaiak szerezték, de nyomban beindult a BRSE henger, zsinórban 5 pontot szereztek a csabaiak. A Mladost mestere azonnal időkéréssel reagált. Ksenija Ivanovic parádézott, előbb védhetetlen bombát, majd pedig 2 ászt helyezett el az ellenfél térfelén. De a többiek sem kívántak lemaradni, Bodovics Hanna és Glemboczki Zóra is nagy kedvvel és hatékonyan röplabdázott. 7:15-nél ismét horvát időkérés következett, de ez sem tudta megtörni a vendének lendületét, akik magabiztosan nyerték az első etapot.

A második szett három Mladost ponttal indult, de felvette a kesztyűt a magyar bajnok komoly adok-kapok alakult ki. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, derekasan állta a sarat a BRSE, Szpin Renáta extra mentéseinek is köszönhetően. Aztán újabb fordulat jött ellépett néhány egységgel a hazai gárda, Paul Bogdan menten magához rendelte csapatát. A hajrában néhány szerencsés labdának is köszönhetően tudta tartani előnyét a Zágráb, így megyerte a szettet.

A 3. játékrész elején az addig halványan teljesítő Szedmák Réka is beköszönt, Tálas ásszal, Ivanovic okos pörgetéssel jelezte, hogy nem adjuk fel! Öldöklő küzdelem zajlott a pályán, bár voltak hibák csabai részről, de hatalmas szívvel küzdött a BRSE! A fáradó Glemboczki helyett Mlinar érkezett, mely új impulzust adott, hiszen 21-nél egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a Békéscsaba. Drámai izgalmakat hozott az utolsó néhány pont. Előbb a hazaiak két szettlabdáját hárította hősiesen a címvédő, majd Sofija Medic nyitásaival a maga javára fordította a szettet a BRSE, amely így újfent átvette a vezetést. (1:2)

A negyedik etapot feladó poszton Fábián Fanny kezdte, illetve visszajött Glemboczki is. A horvátok magukhoz ragadták a kezdeményezést, míg a magyar csapat hullámvölgybe került. Pontatlanná vált a nyitásfogadás, ebből nem tudtak hatékonyan támadni a vendégek. Jelentős különbség alakult ki a Mladost javára, amely meg is maradt, így egyenlítettek déli szomszédaink.

Jöhetett a döntő szett, ahol minden egyes pontért gyilkos harc folyt. Az idegek harcát a nagy szívvel küzdő Békéscsaba bírta jobban. A Medic-Szedmák duó sorozatosan blokkolta az ellenfél támadásait, Bodovics nyitásaival pedig nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. Így közel két órás csata után a BRSE legyőzte a horvát bajnokot és győzelemmel kezdte az évet.

Paul Bogdan: Büszke vagyok a csapatra, kiváltképp a fiatal magyar játékosokra, akik bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A negyedik szett nagy arányú elvesztése után is felálltak, komoly mentális erőről tanúbizonyságot téve küzdöttek a végsőkig és megnyerték a mérkőzést.